15 yıldır çözülemeyen şüpheli ölüm: Holding veliahtına savcılıktan şok

Çözülemeyen Şüpheli Ölüm Davasında Yeni Gelişme

Paksoy Holding’in sahibi Mahmut Paksoy’un küçük oğlu Can Paksoy’un kız arkadaşı Nazlı Sinem Erköseoğlu, 26 Eylül 2010’da ağabey Mahmut Emre Paksoy’un dairesinin bulunduğu Beyoğlu Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki Mithat Paşa Apartmanı’nın havalandırma boşluğunda ölü bulundu.

İki kardeşin o gece bir kulüpte ve apartman girişinde görüntüleri tespit edildi. Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan’ın haberine göre holdingin veliahtı iki kardeş hakkında müebbet istemiyle dava açıldı. İki kardeş, 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, kasten ya da dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyetle ilgili yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle 2014’te beraat etti.

ABD’deki Boston Üniversitesi’nden mezun olan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ailesinin kararı temyiz etmesi üzerine, dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, beraat kararının bozulmasını istedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayla ilgili olarak yapılan temyiz başvurusunu inceledi. Kararın bozulmasını ve şüphelinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahmut Emre Paksoy hakkında verilen beraat kararı ise onandı.

Bozma İlamına Uymadı

Geçtiğimiz yıl 22 Mart’ta yapılan karar duruşmasında mahkeme, Yargıtay’ın bozma ilamına uymadı ve kararında direndi. Can Paksoy’un üzerine atılı suçlamayı ispatlayacak yeterli delil olmadığını belirten mahkeme, üçüncü kez beraat kararı verdi. Paksoy hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kaldırıldı.

Bakanlık İtiraz Etti

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı itirazda bulundu. 20. Ağır Ceza Mahkemesi, yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Erköseoğlu ailesinin avukatları, üçüncü kez verilen beraat kararını yine Yargıtay’a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Paksoy’un mahkûmiyetinin gerektiğine işaret ederek, kararın bozulması amacıyla dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilmesine hükmetti.

Oklar Paksoy’u İşaret Ediyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verdiği kararında, olayın cinayet olduğuna ilişkin izlere yer verdi. Genç kadının üzerinde ve vajinal bölgesinde Paksoy’a ait DNA örneklerinin tespit edildiği belirtildi. Bunun da Erköseoğlu’nun eve geldikten sonra geçtikleri odada uyuduklarını, cinsel temasta bulunmadıkları yönündeki ifadesini çürüttü. Ayrıca otopsi raporunda Nazlı’nın kafasında bulunan darbenin düşmeye bağlı olmadığına dair bulgulara işaret edildi. Elbiselerinin sonradan giydirildiği belirtildi. Yine Paksoy’un savunmasında yorgunluktan yatakta sızıp kaldığını, annesinin telefon etmesi üzerine uyandığını belirtmesinin, HTS kayıtlarıyla doğrulanmadığına işaret edildi.

Related Posts

Helal kebap diye yıllarca müşterilerine yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı

Fransa’da bir kebapçının helal sertifikayla yıllarca müşterilerini kandırarak yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı. Kebapçının helal sertifikası da sahte çıktı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini taşıyan bir aracı hedef aldı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail güçlerine yönelik yeni bir saldırı düzenlediklerini açıkladı. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin kuzeybatısında, İsrail …

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.