Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Webledik

Webledik gündemi ve önemli gelişmeler

Webledik

Webledik gündemi ve önemli gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Mücahit Birinci’den AKP’ye Eleştiri: İhraç Sonrası Aydınlanma Yaşadı

By Elif Kaya
28 Nisan 2026 1 Min Read
Mücahit Birinci’den AKP’ye Eleştiri: İhraç Sonrası Aydınlanma Yaşadı için yorumlar kapalı

Mücahit Birinci, AK Parti’den ihraç edildikten sonra partiye karşı eleştirilerde bulunarak dikkatleri üzerine çekti. 28 Nisan 2026’da yapılan açıklamalarda, Birinci, İBB Borsası iddialarının ardından partiden ayrıldığını ve o günden bu yana sürekli olarak AKP’yi yönlendirmeye çalıştığını ifade etti. Partisi içindeki uygulamalara karşı bir ses çıkarmayan Birinci, ihraç sonrası sosyal medya platformlarında eski partisine sık sık uyarılarda bulunuyor.

Birinci, Euronews’e verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna dair “Olmasaydı iyiydi” şeklinde görüş bildirdi. Ayrıca, AKP’nin son yıllardaki hukuki ve siyasi baskılarına karşı olduğunu vurguladı. “Vatandaş ekmek derdine düşmüş. Milyonlarca TL’miz saçılıp gidiyor. Türk milleti aşırı uyanık; sessiz ama uyanıktır. Bak bu sessizliği kimseyi kandırmasın. Sandığı bekler, sandıkta gereğini yapar,” diye belirten Birinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını da dile getirdi.

Birinci, eski partisine yönelik eleştirilerini sürdürerek, AKP’nin kuruluş dönemindeki özgürlükçü çizgisine dönmesi gerektiğini savundu. Zamanla daha otoriter bir yapıya bürünen partinin bu durumu aşması gerektiğini belirten Birinci, İmamoğlu’nun tutukluluğunun iyi yönetilmesi gerektiğine de dikkat çekti. “Eğer bu süreç iyi yönetilmezse, hem partimize hem de ülkemize zarar verebilir,” diyerek uyarıda bulundu.

İhraç edildikten sonra AKP’nin geçmişteki özgürlükçü çizgisine geri dönmesinin mümkün olduğunu ifade eden Birinci, “Ben bunun AK Parti’nin genetik kodlarında mevcut olduğunu düşünüyorum. Ancak çeşitli sebeplerle partimiz biraz daha otoriter bir hale büründü,” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Mücahit Birinci, AKP’nin köklü ve özgürlükçü değerlerine dönüş yapması gerektiğine olan inancını yineleyerek, bu dönüşümün sivil siyasetten geçtiğini vurguladı. Aksi takdirde, partinin ciddi bir tasfiye süreci yaşayabileceğine dikkat çekti.

Author

Elif Kaya

Follow Me
Other Articles
Previous

Halfeti Belediyesi’nde Büyük Operasyon: Eski Başkan Şeref Albayrak ile Birlikte 29 Kişi Tutuklandı!

Next

Asya Borsalarında Negatif Trend: Güney Kore Hariç Tüm Pazarlar Düşüşte (28 Nisan 2026)

SON YAZILAR

  • Sıfır Çerçeve Dönemi Başlıyor: TECNO’nun Yeni Konsepti Tanıtıldı
  • CHP’deki ‘figüran skandalı’ soruşturması: Fatih Altaylı ifade verdi
  • Saat verildi: Kılıçdaroğlu açıklama yapacak
  • iPhone 17 Pro Max’de GTA 5 Çalıştırdılar: Performans Nasıl?
  • Aydın Çine’de orman yangını: Araçlar kül oldu, tarım alanları zarar gördü
  • İran Dışişleri Bakanlığı: İran’ın Mısır’a yönelik İHA saldırısıyla bir ilgisi bulunmuyor
  • Yavuzyılmaz ‘AKP’nin diplomatik başarı’sını belgeleriyle açıkladı: ‘229 milyon dolar Jersey Adası’nda buharlaştı!’
  • Alevler Hollywood yıldızının evine yaklaştı: George Clooney için tahliye alarmı
  • İsrail Suriye’nin Kuneytra bölgesini vurdu
  • İçinde kendi ormanı ve bulutları var: Dünyanın en büyük mağarası

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (883)
  • Ekonomi (75)
  • Haber (332)
  • Sağlık (91)
  • Teknoloji (40)
Copyright 2026 — Webledik. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort