Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Webledik

Webledik gündemi ve önemli gelişmeler

Webledik

Webledik gündemi ve önemli gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Sağlık

“Zamanın Ustaları” Belgeseli, AKM’de İzleyicilerle Buluşuyor

By Elif Kaya
22 Nisan 2026 1 Min Read
“Zamanın Ustaları” Belgeseli, AKM’de İzleyicilerle Buluşuyor için yorumlar kapalı

“Zamanın Ustaları” belgeseli, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile sinemaseverlerle buluşuyor. Hakan Kaplan’ın haberine göre, belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Gözde Sunal üstleniyor. Bitlis Valiliği’nin desteklediği bu önemli proje, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Sunal’ın akademik birikimini sinema ile bir araya getirerek, geleneksel zanaatların izini sürüyor.

Belgesel, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan baston yapımı, taş işçiliği, yöresel ayakkabı üretimi ve ahşap sanatı gibi zanaat alanlarında faaliyet gösteren ustaların yaşam hikayelerini gözler önüne seriyor. Usta-çırak ilişkisi üzerinden aktarılan bu hikayeler, sadece mesleklerin değil, aynı zamanda kuşaklar arası kültürel sürekliliğin de önemini vurguluyor. Türk sinemasının efsanevi ismi Kemal Sunal’ın yeğeni Gözde Sunal’ın imzasını taşıyan bu yapım, Anadolu’nun zengin kültürel mirasına dikkat çekiyor.

Gündelik iş gücünün görünmeyen yönlerini odak noktasına alan film, toplumsal hafızamızın büyük olaylarla değil, üretim süreçleriyle de şekillendiğini gösteriyor. Bu bakımdan “Zamanın Ustaları”, kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli bir bellek çalışması olarak değerlendiriliyor. Belgeselin, uluslararası film festivallerinde Türkiye’yi temsil etmesi de planlanıyor.

Belgeselin özel gösterimi, 24 Nisan 2026 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gösterim sonrası, yönetmen Gözde Sunal ve belgesel ekibiyle bir söyleşi programı düzenlenecek.

Author

Elif Kaya

Follow Me
Other Articles
Previous

“Zamanın Ustaları” Belgeseli, AKM’de İzleyicilerle Buluşuyor

Next

Başhekimin İfadesi Açıklandı: “Kayıtların Silindiğini Düşünüyorum”

SON YAZILAR

  • Sıfır Çerçeve Dönemi Başlıyor: TECNO’nun Yeni Konsepti Tanıtıldı
  • CHP’deki ‘figüran skandalı’ soruşturması: Fatih Altaylı ifade verdi
  • Saat verildi: Kılıçdaroğlu açıklama yapacak
  • iPhone 17 Pro Max’de GTA 5 Çalıştırdılar: Performans Nasıl?
  • Aydın Çine’de orman yangını: Araçlar kül oldu, tarım alanları zarar gördü
  • İran Dışişleri Bakanlığı: İran’ın Mısır’a yönelik İHA saldırısıyla bir ilgisi bulunmuyor
  • Yavuzyılmaz ‘AKP’nin diplomatik başarı’sını belgeleriyle açıkladı: ‘229 milyon dolar Jersey Adası’nda buharlaştı!’
  • Alevler Hollywood yıldızının evine yaklaştı: George Clooney için tahliye alarmı
  • İsrail Suriye’nin Kuneytra bölgesini vurdu
  • İçinde kendi ormanı ve bulutları var: Dünyanın en büyük mağarası

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (883)
  • Ekonomi (75)
  • Haber (332)
  • Sağlık (91)
  • Teknoloji (40)
Copyright 2026 — Webledik. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme