Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Okan Buruk’un eski eşi Nihan Akkuş tatilde eğlencenin dibine vurdu

Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk’un eski eşi modacı Nihan Akkuş Buruk, Alaçatı’da arkadaşlarıyla tatilde doyasıya dans edip eğlendi.

Kılıçdaroğlu’nun anketçisi Kemal Özkiraz ile İmamoğlu trolü Emrah Gülsanar canlı yayında birbirine girdi

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan kazansın ben bu işi bırakıyorum.” açıklamasıyla hafızalarda yer edinen Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın anketçi Kemal Özkiraz, sosyal medyada İmamoğlu paylaşımlarıyla algı oluşturmaya çalışan Akademisyen Emrah Gülsanar ile canlı yayında birbirine girdi. Kılıçdaroğlu ile ilgili Nevşin Mengü’nün ortaya attığı savcı iddiasının ardından Gülsanar’ın yaptığı, “Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tükürmek gerekir.” paylaşımı üzerinden çıkan tartışmada Özkiraz, “Sen onursuz bir adamsın Emrah Gülsanar.” dedi. Bu sözler üzerine stüdyoda ortam gerilirken Kemal Özkiraz, Gülsanar’ın X üzerinden yaptığı algıları tek tek canlı yayında gösterirken, Emrah Gülsanar ise canlı yayını terk etti.

Adana’da Oto Yıkamacıda 27 Sahte Plaka Ele Geçirildi

Adana’da bir oto yıkamasında 27 sahte plaka bulundu, bir şüpheli gözaltına alındı.

Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek, adliyeye sevk edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek, adliyeye sevk edildi.

ABD’de milyon dolarlık dava: Ekstra ücretli “penceresiz” koltuklar

ABD’de yolcular, pencere kenarı için ekstra ücret ödedikleri halde penceresiz koltuklara oturtuldukları gerekçesiyle Delta ve United havayolu şirketlerine toplu dava açtı.

Beyaz Saray resmî TikTok hesabı açtı, Trump’ın sesiyle video paylaştı: Amerika, geri döndük! Naber TikTok?

Beyaz Saray resmî TikTok hesabı açtı, Trump’ın sesiyle video paylaştı: Amerika, geri döndük! Naber TikTok?