Kum fırtınası İran’ı felç etti: Okullar ve resmi daireler tatil!

İran’da Kum Fırtınası Eğitim Kurumlarını ve Kamu Kurumlarını Etkiledi

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, ülkenin doğu eyaletlerini etkisi altına alan kum fırtınası sebebiyle ilgili kurumlardan yazılı açıklamalar yapıldı. Zencan, Loristan ve Kürdistan eyaletlerinde eğitim kurumları geçici olarak kapatılırken, Kirmanşah’ta okulların yanı sıra kamu kurumları da bir günlük tatil kararı aldı.



İran’da yaşanan doğa olayları nedeniyle alınan bu kararlar, vatandaşların güvenliği ve sağlığını ön planda tutmayı amaçlamaktadır. Kum fırtınasının neden olduğu olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken, yetkililer vatandaşları evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Related Posts

CHP’li Karasu’dan ‘Atatürk Havalimanı’ tepkisi: ‘Adınız da sözünüz de yalan’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Atatürk Havalimanı Terminal Binalarının “teknopark” ilan edilmesine tepki göstererek, “Utanmadan terminal binalarını ‘teknopark’ ilan edip, İstanbul’u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağınızı iddia ediyorsunuz. Teknoloji özerk ve bilimsel üniversiteyle gelişir, teknopark inşa ederek değil” ifadesini kullandı.

ATV takla attı: feci kazada 2 kişi öldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde takla atan ATV’nin sürücüsü Yaman Akıncı (36) ve yanındaki Lütfullah Gökdere (29), hayatını kaybetti.

Sırrı Süreyya Önder Parkı açılıyor

İpekyolu Belediyesi, ilçedeki İpek Parkı’na, geçen günlerde vefat eden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in ismini verme kararı aldı. İpekyolu Belediye Eş Başkanı Canan Uzunay, buradaki konuşmasında, “Sırrı Süreyya’nın bize bıraktığı barış özlemini sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD ordusunda üst düzey komutanların yüzde 20’si işten çıkartılacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ordu yapısını sadeleştirme ve operasyonel verimliliği artırma planı kapsamında general ve amiral sayısını yüzde 20 azaltma kararı aldı.

Şener Üşümezsoy ve Ahmet Ercan’a bir uzman daha katıldı: ‘Daha büyük bir deprem yoktur olmayacaktır’

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve emekli Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, Marmara Denizi’nde Silivri ve Marmaraereğlisi açıklarındaki depremlerin doğudan batıya ilerleyen deprem göçünün göstergesi olduğunu söyledi. Bayraktutan, İstanbul’da büyük bir deprem beklemediğini belirtti. Bayraktutan ayrıca, “Halkı paniğe sokarak yaralanmalara sebep olmak gibi açılardan üzüntü vericidir” dedi.

Trump ve Harvard arasındaki savaş devam ediyor: ABD’nin en köklü üniversitesine yeni federal fon verilmeyecek

ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard Üniversitesi’ne yeni federal fon sağlanmayacağını açıkladı. Bakanlık, bu kararın Harvard’ın Beyaz Saray’ın taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle alındığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir