Yüzde 35 zam yetmedi yüzde 70 istediler, yolu kestiler

TÜPRAŞ İşçileri, Toplu Sözleşme Anlaşmasına Tepkili

TÜPRAŞ’ta toplu sözleşme sürecinde işçiler, sendikanın başlangıçta talep ettiği yüzde 70’den vazgeçip yüzde 35’e razı gelmesi üzerine tepki gösterdi. Kocaeli’de 1500, diğer illerle birlikte 4 bin çalışanı ilgilendiren TÜPRAŞ’ta, Petrol-İş sendikasının kabul ettiği anlaşma işçiler arasında rahatsızlık yarattı.

TÜPRAŞ yönetimi ile Petrol-İş Sendikası arasındaki müzakereler sonunda anlaşma sağlandı. Buna göre, işçilere ilk 6 ay için yüzde 35, ikinci 6 ayda yüzde 24, üçüncü 6 ayda ise TÜFE artı 4 puan zam yapılacak. Sosyal haklar da iyileştirilerek işçilere çeşitli yardımlar ve ödemeler sunulacak. Bunlar arasında yakacak yardımı, ayakkabı yardımı, çocuk parası gibi ödemelerin bulunduğu bir paket ile Ramazan ve Kurban bayramlarında yapılan ödemeler de yer alıyor.

Sendikanın yüzde 70 ile masaya oturup yüzde 35 ile kalkması işçiler arasında rahatsızlık yarattı. İşçiler, sözleşmenin imzalanmadan kendilerine haber verilmediğini ve sendikanın taleplerinde nasıl geri adım attığını sorguladı. Bu tepkiler sonucunda işçiler, D-100 karayolunu kapatma eylemi gerçekleştirdi ve polisin müdahalesi ile karşılaştılar.

Toplu iş sözleşme görüşmeleri başladığında sendika istifa sloganları atan işçilerin tepkileri devam ediyor. TÜPRAŞ yönetimi ile işçiler arasındaki gerginlik devam ederken, işçilerin tepkileri dikkate alınmaya devam edecek.

Related Posts

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 9 Mayıs 2025 Cuma döviz fiyatları

9 Mayıs 2025 Cuma günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

İstanbul’da 23 nisan 2025 tarihinde yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gayrimenkul piyasası hareketlenmeye başladı ve gözler konut piyasasına çevrildi. Yeni açıklanan kira verileri, hem ilçe ilçe farklılıkları hem de deprem riskinin fiyatlara etkisiyle dikkatleri üzerine çekti.

Yapay zekaya D Tech Cloud damga vurdu

Türkiye’nin dijital dönüşümüne bulut bilişim ve yapay zeka tabanlı çözümlerle öncülük eden teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te Platinum sponsor olarak yer aldı.

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Pınar Eczacıbaşı son yolculuğa uğurlandı

İş insanı Pınar Eczacıbaşı Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Memura, işçiye değil; yurtdışındaki din görevlilerine yüzde 25 zam: Torbadan ‘zam’ çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine yüzde 25 zam çıktı. Toplam 479 din görevlisinin maaşlarına yüzde 25 zam yapılıyor. Bu artışın yıllık toplam maliyet farkı 216.4 milyon lira olarak hesaplandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir