Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Ossowski’nin Avrupa Günü etkinliğine katıldı.

“Kararlılıkla Devam Edeceğiz”

Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarının erişim engeline neden olmasıyla ilgili şunları söyledi:

*Yasaklara karşıyız ve yapılan işlemlerin yasal olmadığını düşünüyoruz. Bu duruma karşı mücadele etmeliyiz. Siyaseten bu tür yasakları yanlış buluyoruz. Çünkü şu anki iktidar, göreve geldiği zaman yasaklara karşı çıktığını ve yasakların olmayacağını vaat etmişti. Maalesef sürekli olarak farklı bahanelerle yasaklar geliyor.

*Ayrıca, gerekçelere baktığımızda, sanki bir mahkeme kararı varmış gibi suçlu ilan edilmiş gibi gerekçeler olduğunu görüyoruz ki bu kabul edilemez. Bu durum insan haklarına aykırıdır.

*Şu anda bir karar veya somut bir durum yok. Sürekli yasaklamalar işleri daha da karmaşık hale getirecektir. Biz de buna karşı çıkıyoruz, Ekrem Başkanla dayanışma içinde olmak adına böyle bir adım attık ve bu konuda kararlılıkla devam edeceğiz.

Yargılamalar TRT Üzerinden Yayınlansın

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı sisteminin hızlandırılması ve etkinliğinin artırılması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Geciken adalet, adalet değildir ve milletimizin en büyük beklentisi, makul sürede yargılanma hakkının korunmasıdır” açıklamasını yapmıştı. Yavaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

*Çok doğru bir tespit. 2002’den bu yana aynı iktidarın çıkardığı birçok yargı reformuna rağmen, Adalet Bakanının hala bu konuda şikayet etmesi oldukça ilginç. Gerçekten söylenecek çok fazla bir şey yok. Geciken adalet, adalet değildir!

*Ümit Özdağ’ın duruşması ne zaman yapılacak? Ceza alacağını düşünmüyorum ama alsa bile uzun bir süre yargılanmış olacak. Neyi yargılayacaksınız? Ekrem Başkan’a dair iddianame hazırlanacak bir belirti görünmüyor. Bu durumda tutuklama gereksizdir.

*Bu konuları Adalet Bakanı da bizim kadar iyi biliyor. Dolayısıyla adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için iddianamelerin ve yargılamaların başlaması önemli ancak tutuksuz olarak devam edilmelidir. Çünkü bu durum insan haklarını ihlal ediyor. Masumiyet karinesine zarar veriyor. Bu durumun hukukta yeri yok.

*Beraat ettikten sonra cezaevinde geçirilen günlerin telafisi mümkün değildir. Dolayısıyla gerçekten hukuk uygulanacaksa bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ayrıca, Ekrem Başkan’ın TRT’den canlı yayınlanarak yargılanma isteğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Related Posts

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.

Bir İsrail askeri daha intihar etti! Toplam sayı 43’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. İsrail ordusundaki intihar vakaları da artarken İsrail basını Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda görev alan ve intihar eden askerlerin sayısının 43’e yükseldiğini …

Arnavutluk lideri Edi Rama bir kez daha Meloni karşısında diz çöktü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı için gittiği Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye diz çökerek selam verdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli …