Dev banka ATM’lerini tek tek kaldırıyor

Westpac Bankası Şube ve ATM Sayılarını Azaltıyor

Son yıllarda dünyada banka ve kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte QR kod gibi yeni ödeme yöntemlerinin popüler hale gelmesi, banknot miktarının azalmasına sebep olmaktadır. Bu dönemde küresel finans devleri ‘nakitsiz toplum’ hedefi doğrultusunda çeşitli adımlar atmaktadır. Bu adımlardan biri de Avustralya merkezli bankacılık devi Westpac Banking Corporation’dan gelmektedir.

Westpac Bankası ATM ve Şube Sayılarını Azaltacak

Patronlar Dünyası’ndaki habere göre, 1817 yılında Bank of New South Wales adıyla kurulan ve daha sonra Commercial Bank of Australia’yı satın alarak bugünkü adını alan Westpac Banking Corporation, ‘nakitsiz toplum’ hedefi kapsamında harekete geçiyor. Son yedi yılda, banka ATM ve şube sayılarını önemli ölçüde azalttı. 30 Haziran 2024 itibarıyla bankanın ATM ve şube sayısı 19 binden 8 bin 836’ya düştü. Bu azalmada Westpac ve Commonwealth Bank’ın etkisi büyük.

Avustralya İhtiyat Kurumu verilerine göre, geçen mali yılda 926 ATM kaldırıldı ve son yedi yılda toplamda 8 bin 338 ATM kapatıldı.

Westpac Dünya Çapında 35 Bin Çalışana Sahip

Westpac’ın 2024 yılı raporuna göre, banka geçen Eylül ayı itibarıyla dünya genelinde 35.240 personeli istihdam etmekteydi. Ancak banka, önümüzdeki dönemde işten çıkarmalarla karşı karşıya kalabilir. Son dönemde işten çıkarmaların artmasıyla bankanın itibarı da zarar görmektedir. Özellikle Commonwealth Bank’ın Bankwest şubesinde yapılan kesintiler, bankanın tamamen dijital bir modele geçme çabalarının bir sonucu olarak görülmektedir.

Related Posts

Bahçelievler’de Hırsızlık: 2 Şüpheli Tutuklandı

Polis kılığına girerek çelik kasa çalan 2 şüpheli, İstanbul’da tutuklandı. Olayda silah bulundu.

Trabzon mitinginin yapılacağı meydanda dikkat çeken afiş

CHP’nin Trabzon mitinginin yapılacağı meydana “Murat Çalık’a Özgürlük” afişi asıldı.

Van Gölü Futsal Takımı Türkiye Şampiyonu

Van Gölü Sportif Faaliyetler, tarihinde ilk kez Türkiye’yi UEFA Futsal Ligi’nde temsil edecek.

YKS birincisinin kardeşi de LGS şampiyonu çıktı! Başarısının sırrını anlattı

YKS’de TYT ve AYT sayısal birincisi Gaziantep Nizip Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Eren Özyurtseven oldu. Türkiye birincisi Özyurtseven, “Sabah heyecanla uyandım. Birinci olduğumu gördüm. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Her zaman dikkatli çalıştım” dedi. Özyurtseven’in kardeşi Kerim Özyurtseven’in de LGS birincisi olduğu öğrenildi. Kardeşler birinciliklerini birbirlerine sarılarak kutladı.

Suriye’de Yeni Dönem: HTŞ Lideri Başbakan

Suriye’de Baas rejimi devrildi, HTŞ lideri geçici başkan oldu. Ancak ülkede çatışmalar sürüyor.

Eda Nur Tulum Almanya’da Türkiye’yi Temsil Ediyor

Eskişehirli sporcu Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ediyor.