Ekrem İmamoğlu açıkladı: Adaylığım engellenirse…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi’nden Bloomberg’e röportaj verdi.

Neredeyse beş aydır hapiste olan İmamoğlu, “demokratik meşruiyetin” tehlikede olduğunu söyledi. İmamoğlu, mart ayında tutuklanmasının ardından yabancı basına verdiği ilk röportajda, muhalefet ittifakını temsil etmeyi hala umduğunu ancak “tereddüt etme zamanı olmadığını” belirtti.

İmamoğlu, danışmanları aracılığıyla Bloomberg’in sorularına yazılı olarak verdiği yanıtta, “Ancak tabii ki gerçekçiyim. Eğer resmen adaylığım engellenirse, demokratik muhalefet yine birleşmelidir” dedi.

“Gerekirse başka bir isim öne çıkar, ama o kişi adalet, refah ve barış vizyonumuzu aynı kararlılıkla sürdürür.”

İmamoğlu, “Washington’a, Berlin’e, Londra’ya ve diğer başkentlere sesleniyorum: Eğer istikrarlı, küresel demokratik aileye dahil bir Türkiye istiyorsanız, demokrasinin gözünüzün önünde yok edilmesine göz yumamazsınız” diye konuştu.

Odatv.com

Related Posts

Güney Kore’de şok: Eski first lady tutuklandı

Güney Kore’de eski cumhurbaşkanının karısı, hisse senedi manipülasyonu ve rüşvet suçlamalarıyla tutuklandı.

6 defa ölüp yeniden dirilen adam her şeyi anlattı

6 kez öldüğünü ve her seferinde ‘geri döndüğünü’ açıklayan bir adam, yaşadıklarını açıkladı. Tanzanya’da yaşayan İsmail Azizi, altı kez öldüğünü ve her seferinde yeniden hayata döndüğünü belirterek tıp dünyasını şaşkına çeviren deneyimlerini paylaştı.

Beyzbol sopalı miras dayağı

Adana’nın Seyhan ilçesinde miras paylaşımı nedeniyle aralarında husumet bulunan yeğenini beyzbol sopasıyla darbeden kişi tutuklandı.

Dehşet anları: Önce eşini, sonra kendini vurdu

Ordu’da eşi Selma M.’yi (45) el yapımı tabanca ile bacağından vurarak yaralayan İlkay M. (50), ardından aynı tabanca ile kendi başına ateş etti. Çift, yaralı olarak hastaneye kaldırılırken İlkay M.’nin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Resmî Gazete’de bugün (13 Ağustos 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Ağustos 2025 Resmî Gazete kararları)

27 yıl sonra bir ilk: Fener 5’ledi tur geldi

Fenerbahçe, Feyenoord’u Kadıköy’de 5 golle mağlup ederek Şampiyonlar Ligi play-off turunda avantaj sağladı; yeni transfer Archie Brown ise performansıyla öne çıktı.