ABD’de binlerce Müslüman’ı bir araya getiren MAS-ICNA kongresi başladı

 

Illinois eyaletinde başlayan MAS-ICNA yıllık kongresi, ABD’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından düzenleniyor. Kongre, Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleşiyor ve yaklaşık 40 bin Müslüman’ı bir araya getiriyor.

Kongrenin ana teması “Zincirleri Kırmak ve Değişimi Yönlendirmek” olarak belirlenmiş ve Gazze’nin işgali altındaki durumu gündeme taşımaktadır. Sivil aktivistler, akademisyenler ve ilim insanlarının konuşmalarının yanı sıra çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için etkinlikler de düzenlenmektedir.

Kongrede “Toplumsal kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve dönüştürücü bir hareketi inşa etmek için mecburi bir yolculuk” olarak nitelendirilen zincirleri kırmak konsepti vurgulanmaktadır. Programda çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin yanı sıra farklı oturumlar da yer almaktadır.

Kongre kapsamında İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Enes Yalman’ın Gazze sunumu ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi çeşitli programlar planlanmaktadır. Ayrıca, İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta da bazı vakitlerde ezan okuyacak.

Kongre fuar alanındaki Müslümanlara hitap eden alışveriş stantları ve Türk kültür ürünlerini sergileyen stantlar katılımcılardan büyük ilgi görmektedir. (AA)

ABD’deki Müslüman kongreleri

ICNA, Güney Asya kökenli Müslümanlar tarafından 1968’de kurulmuş olup, 1977’de ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla çatı kuruluş haline gelmiştir. MAS ise 1993’te Orta Doğu kökenli Müslümanlar tarafından kurulmuş olup, ülkede 50’den fazla ofise sahiptir.

Her yıl mayıs ayının sonuna doğru ICNA’nın Washington-Baltimore civarındaki “Anma Günü” haftasında ve MAS’ın aralık sonundaki Noel tatili haftasında Chicago’da düzenlenen kongreler, ABD’deki Müslümanları bir araya getirmektedir. Baltimore’daki kongrenin organizasyonu ICNA’ya, Chicago’dakine ise MAS’a aittir.

Related Posts

Kılıçdaroğlu mesajı başını yaktı

Datça Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından sorumlu Osman Akın’ın görevine son verildi.

Egzotik bitki 15 yıl sonra çiçek açtı

Meksika’nın dağlık bölgelerinden 2004 yılında bitki avcısı Paul Spracklin tarafından toplanan Nolina hibernica, 2009’da Lullingstone Kalesi’ndeki Dünya Bahçesi’ne bağışlanmıştı. 3.6 metreyi aşan boyuyla dikkat çeken bitki, mayıs sonunda çiçek açarak …

Sivas’ta kene yine can aldı!

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. Yakınlarına teslim edilen Uymaz’ın cenazesinin köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

TikTok fenomeni genç kadının cesedi parçalanmış halde su arıtma tesisinde bulundu

TikTok fenomeni genç kadının cesedi parçalanmış halde su arıtma tesisinde bulundu

Ankara Fen Lisesi öğrencilerinden protesto! Okur müdürüne sırt döndüler

Ankara Fen Lisesi mezuniyet töreninde öğrenciler, “proje okul” uygulamaları kapsamında görevden alınan öğretmenlerine sahip çıkarak, okul müdürü Melek Nur Erdoğan’ı protesto etti. Müdür konuşurken sırtlarını dönen öğrenciler, tepki gösterdi. Tören, yönetimin sonlandırma girişimine rağmen velilerin itirazıyla devam etti.

Bu bir sivrisinek değil: Beş kuruştan küçük ama dünyaya kafa tutuyor

Çin’in geliştirdiği yeni nano drone modeli sadece boyutuyla değil, potansiyel kullanımıyla da hem askeri çevreleri hem de sivil teknoloji dünyasını derinden etkiledi.