ABD’deki uçak kazasında hayatını kaybedenlerden 41’inin cesedi çıkarıldı

ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasında nehre düşen yolcu ve mürettebattan 41’inin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

İtfaiye ve Acil Tıp Hizmetleri Şefi John Donnelly, yaptığı basın toplantısında, arama ekiplerinin Potomac Nehri’nden 41 ceset çıkardığını söyledi.

Donelly, “41 ceset çıkardık ve bu kurbanlardan 28’inin kimliği kesin olarak belirlendi; bu sabah saat 6 itibarıyla, 18 aileye yakınları bildirildi” dedi.

“Tüm cesetleri çıkarmayı umduklarını” belirten Donelly, ekiplerin hala çalıştığını, diğer cesetlere ulaşmak için enkazın sudan çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan yetkililer de kaza sonrası havalimanındaki 3 pistten ikisinin kapatıldığını, bunun günlük yaklaşık 800 uçuştan 100’ünün iptal edilmesine yol açtığını belirtti.

Arama çalışmalarının olay yerinde ve saha dışında yaklaşık 800 görevlinin katılımıyla sürdürüldüğü kaydedildi.

– ABD’nin başkentindeki uçak kazası

ABD Federal Havacılık İdaresi, yazılı bir açıklamayla, 29 Ocak’ta Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında American Airlines’a ait bir uçakla Black Hawk tipi askeri helikopterin çarpıştığını duyurmuştu.

Başkent Washington yakınlarındaki havalimanına kısa mesafede meydana gelen kazada 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebatı taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter Potomac Nehri’ne düşmüş, yetkililer kazada kurtulan olmadığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, kazanın muhtemel sebebine ilişkin, “Helikopter, yanlış zamanda yanlış yerdeydi” demişti.

Kazanın “büyük bir trajedi” olduğunu ve önlenebilmesi gerektiğini belirten Trump, “Maalesef kazadan kurtulan olmadı” ifadesini kullanmıştı. (AA)


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kılıçlı yemin töreni soruşturmasında MSB kararı açıkladı: 5 teğmen, TSK’dan ihraç edildi

TIKLAYIN – Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

TIKLAYIN – 4 milyarlık kamu zararıyla gündeme gelmişti: Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park ihalesine yargı freni

İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarında ifade verdi, Çağlayan’dan seslendi: 4 aydır yargı tacizinin en üstünü yaşıyoruz

TIKLAYIN – Erdoğan’dan Özgür Özel’e: Yaptığı gafları takip edemiyoruz, koltuğu kaybedeceğini anlayınca etekleri tutuştu

TIKLAYIN – 2 aylık bebek beyin kanaması geçirmişti: Topuk kanı ve K vitamini taramasına izin vermeyen aile hakkında suç duyurusu


 

Related Posts

Emlak ofisinde silahlı kavga: 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir emlak ofisinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

İsrail’in saldırılarında bugün 69 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda 69 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Son dakika… CHP’nin ‘kurultay davası’ Asliye Ceza’ya gitti: Görevsizlik kararı kaldırıldı

Son dakika haberi… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Motokurye Samet’ın katilinden cezaevinden tepki çeken fotoğraf

Trafikte bıçakla öldürülen motokurye Samet Özgül’ün katil zanlısı cezaevinde poz verdi yakınları fotoğrafı paylaşıp altına ‘Bu cezalar bize koymaz, Allah’ın aslanı’ yazdı. Paylaşım tepki çekti.