Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Destici’den Bahçeli’nin komisyon önerisine itiraz: ‘İşin içinden çıkılmaz’

BBP lideri Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “terörsüz Türkiye” kapsamında “Meclis’te komisyon kurulsun” önerisine karşı çıktı. Destici, “Bu ülkede Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır. Meclis’e böyle bir konu getirilirse işin içinden çıkılmaz” dedi.

EMEP’ten Bahçeli’nin ‘Meclis komisyonu’ önerisine yanıt: ‘Çözümün gerçek muhatabı halktır’

EMEP’li Sevda Karaca, iktidarın PKK’nin fesih kararını siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalıştığını belirterek, “İktidar halkı oyalıyor, çözümün gerçek muhatabı halkın kendisidir” dedi.

Etkin pişmanlıktan yararlanmıştı… Ertan Yıldız tahliye edildi

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında tutuklanan, etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Ertan Yıldız ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Genç kadın bayrak yakmaya yeltenen haine haddini bildirip kovaladı

Bursa’da 19 Mayıs nedeniyle asılan Atatürk posterli Türk Bayrağı alçak bir saldırıya uğradı. Saldırganı durduran genç kadına “Helal olsun, cesur yürek” övgüleri yağdı.

Dev banka ATM’lerini tek tek kaldırıyor

Avustralya merkezli e çok uluslu bankacılık devi Westpac, ‘nakitsiz toplum’ hamlesi kapsamında ülke genelindeki banka şubeleri ve ATM’lerini azaltacağını duyurdu. İlk aşamada 1500 kişinin işten çıkarılması beklenirken, söz konusu adım dünya genelindeki tüm bankalar için yeni bir süreci başlatabilir.

ABD Senatosu’nda kritik açıklama: ‘Suriye haftalar içinde çökebilir’

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı açıklamada Suriye’nin haftalar içinde bir iç savaşın eşiğine gelebileceği uyarısında bulundu. Rubio yaptığı açıklamada, Suriye’deki geçici yönetimin “potansiyel bir çöküşe ve destansı boyutlarda tam ölçekli bir iç savaşa belki birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta” olduğunu söyledi