Altın yine şaşırtmadı: Nisan ayının en çok kazandıran yatırım aracı külçe altın oldu

Nisan Ayında En Çok Kazandıran Yatırım Aracı: Külçe Altın

Nisan ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisanda aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,8, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,54 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, avro %4,07, mevduat faizi (brüt) %0,44 ile reel getiri sağlarken, dolar %0,03, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) %7,39 ve BIST 100 endeksi %9,93 yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise avro %3,83, mevduat faizi (brüt) %0,2 reel getiri sağlarken, dolar %0,26, DİBS %7,6, BIST 100 endeksi %10,14 kayba neden oldu.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %20,83, TÜFE ile indirgendiğinde %19,69 oranlarında en yüksek reel getiri sunan yatırım aracı oldu.

Buna karşılık BIST 100 endeksi, aynı dönemde Yİ-ÜFE ile %12,26, TÜFE ile %13,09 olarak en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

6 aylık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile %18,15, TÜFE ile %12,36 reel getiri sağlayarak en fazla kazandıran yatırım aracı oldu. Bu süre zarfında BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile %5,9, TÜFE ile %10,51 reel getiri kaybetti.

Yıllık Bazda En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında

Yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %31,17, TÜFE ile %16,55 reel getiri sağlayarak en karlı yatırım aracı oldu.

Yıllık bazda mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile %16,26, avro %0,9 reel getiri sağlarken; DİBS %0,91, dolar %3,8 ve BIST 100 endeksi %20,29 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile değerlendirildiğinde mevduat faizi (brüt) %3,31 reel getiri sağlarken, avro %10,35, DİBS %11,95, dolar %14,51 ve BIST 100 endeksi %29,17 oranlarıyla yatırımcısının zarar etmesine yol açtı.

Related Posts

‘Gezici Halk Market’ tüm ilçeye gıda dağıtıyor, hem de bedava

Trabzon Ortahisar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında dikkat çeken yeni bir projeye imza attı. Belediye Başkanı Ahmet Kaya öncülüğünde hayata geçirilen Gezici Halk Market uygulaması, temel gıda ve temizlik ürünlerini ihtiyaç sahibi …

Borsa İstanbul’da düşüş sürüyor: BIST 100 nereye gidiyor? (14 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,2 değer kaybederek 9.680,56 puana indiGünün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 19,61 puan ve yüzde 0,2 azalışla 9 …

Borsa şirketlerinin yarısı bu yıl ilk çeyrekte zarar yazdı

Borsa şirketlerinin yarısı bu yıl ilk çeyrekte zarar yazdı

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’dan kritik açıklama: Bizi ne kadar az ciddiye alırlarsa, o kadar sıkı durmak zorunda kalacağız

TCMB Başkan Yardımcı Cevdet Akçay, bankanın sıkı para politikası duruşu hakkında “Bizi ne kadar az ciddiye alırlarsa, o kadar sıkı durmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Nebati’nin kardeşinden Mehmet Şimşek’e yaylım ateşi: Üretimi Çin’e taşıdık

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati, yüksek faiz oranlarına sert tepki gösterdi. “Bu ortamda yatırım yapılamaz” diyen Nebati, üretimin bir kısmını Çin’e kaydırdıklarını açıkladı.

BOTAŞ’ın gemisine ilk ‘yurt dışı’ görevi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile Mısır’ın kamu enerji şirketi EGAS arasında imzalanan sözleşme ile BOTAŞ envanterindeki bir Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) ilk kez yurt dışında dönemsel görev yapacağını bildirdi. Bayraktar, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ve heyeti ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.