Ardahan’da durum içler acısı! Devasa hayvanları tek tek toprağa veriyorlar

Ardahan’da hızla yayılan şap hastalığı, hayvancılığı bitme noktasına getirdi. Kentte binlercehayvanın telef olduğu belirtilirken, ölümler sonrası hayvanlar kepçelerle açılan çukurlara gömülüyor.

ÜRETİCİLERDEN TEPKİ VE ÇAĞRI

Üreticiler, hastalık karşısında yetkililerin yetersiz kaldığını savunuyor. Büyük maddi kayıp yaşayan besiciler, bölgenin “afet bölgesi” ilan edilmesini ve tarımsal borçların ertelenmesini istiyor. Salgının durdurulması için hızlı ve etkili önlem alınması gerektiğini vurgulayan üreticiler, yetkililere acil müdahale çağrısı yapıyor.

BAKAN YUMAKLI BÖLGEYE GİTMEDİ

Geçtiğimiz günlerde Haberler.com stüdyolarında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe’nin konuğu olan CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bölgeye gelmemesini eleştirerek, “Sadece Ardahan Ovası’nın 600 bin hayvan kapasitesi var. Kars ve ilçeleriyle birlikte bu rakam 2 milyona çıkıyor. Ülkenin et deposu olan bu bölge şu anda afet yaşıyor” demişti.

“YAPILMAYAN AŞI ÜCRETİ” İDDİASI

Sözlerinin devamında salgının yayılmasında zamanında yapılmayan şap aşılarının büyük rol oynadığını belirten İncesu, “Aşılar salgından 3 ay önce yapılmalıydı, yapılmadı. Üstelik bazı vatandaşlara, yapılmayan aşının parasının tahsil edilmek istendiği yönünde mesajlar gitmiş. Bu kabul edilemez” ifadelerine yer vermişti.

Related Posts

Eyüpsultan’da kan donduran cinayet: Taksiciyi tarayıp öldürdüler

Eyüpsultan’da, taksici Sefer Kaya, uğradığı silahlı saldırı sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Meslektaşlarının ölüm haberini alan taksiciler konvoy halinde önce hastaneye ardından da olay yerine giderek açıklama yaptı.

Kaza Sonrası Tahliye Kararına Tepki

Antalya’da motosiklet kazasında ölen gencin ailesi, sürücünün tahliye kararına isyan etti.

Balıkesirspor’dan Taraftara Güçlü Performans Sözü

Teknik direktör Kavçak, Balıkesirspor’un agresif ve mücadeleci bir takım olacağına söz verdi.

Polisten Gerçeği Aratmayan Trafik Tatbikatı

Kapaklı’da polis, yaralanmalı trafik kazası tatbikatı ile müdahale sürecini canlandırdı.

Ümraniye’de Yol Verme Tartışması Kavgaya Dönüştü

İki sürücü arasında yol verme nedeniyle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. O anlar kamerada.

Sinop Kütüphanesi Yazın da Yoğun

Sinop’taki Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi yaz sezonunda bile yoğun ilgi görüyor, etkinlikler düzenleniyor.