Avusturya’da Dışişleri Bakanı Schallenberg, geçici başbakan olarak atandı

Avusturya’da Geçici Başbakanlık Görevi Alexander Schallenberg’e Devredildi

Avusturya’da Başbakan Karl Nehammer’in istifasının ardından ülkede yeni hükümet kurulana kadar Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg geçici olarak başbakanlık görevini üstlenecek. Nehammer’in 4 Ocak’ta görevlerinden istifa etmesi sonrasında Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Schallenberg’in geçici olarak yeni görevi üstleneceği belirtildi.

Gelen bilgilere göre, hükümet kurma görevinin FPÖ’ye verildiği Avusturya’da, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık koltuğunda Schallenberg oturacak. Schallenberg’in cuma günü yemin ederek göreve başlaması bekleniyor. Ayrıca, merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ile koalisyon görüşmelerine başlama kararı alan FPÖ arasında yakın bir tarihte müzakerelerin başlaması planlanıyor.

Önceki Gelişmeler

Avusturya’da 29 Eylül’de gerçekleşen genel seçimlerde FPÖ birinci sırayı almasına rağmen diğer partilerle koalisyon kurma konusunda anlaşamayınca hükümet kurma yetkisi verilmemişti. ÖVP, SPÖ ve NEOS arasında başlayan koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanmış, buna bağlı olarak eski Başbakan Nehammer istifa etmişti. Cumhurbaşkanı Van der Bellen ise FPÖ Genel Başkanı Kickl’e hükümeti kurma görevini vermişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İsrail’in saldırılarında bugün 69 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda 69 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Son dakika… CHP’nin ‘kurultay davası’ Asliye Ceza’ya gitti: Görevsizlik kararı kaldırıldı

Son dakika haberi… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Motokurye Samet’ın katilinden cezaevinden tepki çeken fotoğraf

Trafikte bıçakla öldürülen motokurye Samet Özgül’ün katil zanlısı cezaevinde poz verdi yakınları fotoğrafı paylaşıp altına ‘Bu cezalar bize koymaz, Allah’ın aslanı’ yazdı. Paylaşım tepki çekti.

Kılıçdaroğlu mesajı başını yaktı

Datça Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından sorumlu Osman Akın’ın görevine son verildi.