Bart de Wever, Belçika’nın Yeni Başbakanı Oldu

BELÇİKA’da yaklaşık 8 ay süren koalisyon görüşmelerinin ardından sağ eğilimli N-VA Partisi lideri Bart de Wever, ülkenin yeni başbakanı oldu.

9 Haziran 2024’te yapılan seçimlerden birinci parti çıkan Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Partisi lideri Bart de Wever, 237 gün süren koalisyon müzakerelerinin ardından sağlanan uzlaşı sonucunda yeni başbakan oldu. Mevcut Başbakan Alexander de Croo’dan görevi devralan de Wever, Kral Philippe’nin huzurunda yemin etti. de Wever, bugün başkent Brüksel’de düzenlenecek gayriresmi Avrupa Birliği (AB) zirvesinde de ülkesini temsil edecek.

Koalisyonun diğer ortakları liberal Frankofon parti ‘MR’, merkez eğilimli Frankofon ‘Les Engages’, sosyalist Flaman ‘Vooruit’ ile Hristiyan demokrat ‘CD&V” oldu.

Related Posts

Dünyanın en uzun dairesel metro hattı 90. yaşını kutluyor

Dünyanın en uzun dairesel hattına sahip Moskova Metrosu, 90. yaşını kutluyor. 90. yıl kutlamaları kapsamında, 15 ve 18 Mayıs tarihleri arasında şehir genelinde sergiler ve kamuya açık etkinlikler düzenlendi. Restore edilmiş ilk nesil trenler ve …

Suriye’den Türkiye ve ABD’ye teşekkür

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Antalya’da gerçekleştirdikleri üçlü toplantının verimli ve yapıcı geçtiğini söyleyerek, Fidan ve Rubio’ya teşekkür etti.

Eski FBI direktörüne ‘Trump’a suikast çağrısı’ suçlaması

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem tarafından Başkan Donald Trump’a suikast çağrısı yapmakla suçlandı.

Ürdün tedavi ettiği 17 Gazzeli çocuğu yeniden Gazze’ye gönderdi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana açık hava hapishanesine çevirdiği ve en az 20 bini çocuk 53 binden fazla Filistinliyi katlettiği Gazze Şeridi’ndeki katliamları devam ediyor. İşgalcilerin, bölgeden tedavi için tahliyeleri de en aza indirmesi Gazze Şeridi’nde insani krizi derinleştiriyor. Son olarak 17 Gazzeli çocuk tedavileri için Ürdün’e getirildi. Ürdün Krallığı, tedavileri tamamlanan 17 Gazzeli çocuğu aileleriyle birlikte yeniden soykırımın kalbi olan Gazze’ye gönderdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Macron ve Netanyahu arasında sert tartışma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail hükümetinin Gazze politikalarını sert bir dille eleştirdi. İsrail hükümetinin yaptıklarının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu belirten Macron, bölgedeki insani durumu dramatik olarak nitelendirdi.