Biden, Netanyahu’yla Gazze’yi görüştü: ‘Ateşkese acil ihtiyaç var’

İsrail ve Hamas Arasında Gazze’de Yapılan Ateşkes ve Rehine Takası Müzakereleri Devam Ediyor

İsrail ve Hamas arasındaki dolaylı müzakereler, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve rehine takası anlaşması için Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Gazze’deki ateşkes konusunu ele aldı.

Beyaz Saray Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Biden ve Netanyahu arasındaki görüşmede, 27 Mayıs 2024 tarihli düzenlemeye dayalı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması için devam eden müzakereler ele alındı.

Biden ve Netanyahu Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

Görüşmede, bölgede yaşanan değişen koşullar ve insani yardımın artırılmasıyla ateşkes ve rehinelerin iadesinin acil olduğu vurgulandı. Ayrıca, İsrail’in güvenliği ve ulusal savunmasına verdiği destek için Netanyahu, Biden’a teşekkür etti.

Biden, önceki açıklamalarında Gazze konusunda ilerleme kaydettiklerini belirtmişti. Ayrıca, Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşmasının nihai aşamalara geldiği bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından İsrail’e Tepki

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze politikalarına ilişkin zaman kazanma oyununa devam ettiğini belirterek uluslararası toplumu İsrail’in saldırılarını durdurmaya çağırdı.

Müzakereler ve Gelecek Planlar

Katar, Mısır ve ABD’nin arabuluculuğunda sürdürülen müzakerelerde, İsrail ve Hamas arasında rehine takası ve saldırıların durdurulmasıyla ilgili nihai bir anlaşma için çalışmalar devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı da Gazze’de ateşkes anlaşmasına çok yakın olduklarını belirtmişti.

Netanyahu, Hamas ile yapılan esir takası anlaşmasını onaylamamakla suçlanırken, ulusal ve uluslararası kamuoyu tarafından baskı altında olduğu belirtiliyor. İsrail hapishanelerinde binlerce Filistinli tutulurken, Hamas’ın elinde İsrailli esirler bulunmaktadır.

(Dış Haberler Servisi)

Related Posts

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.

Bir İsrail askeri daha intihar etti! Toplam sayı 43’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. İsrail ordusundaki intihar vakaları da artarken İsrail basını Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda görev alan ve intihar eden askerlerin sayısının 43’e yükseldiğini …

Arnavutluk lideri Edi Rama bir kez daha Meloni karşısında diz çöktü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı için gittiği Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye diz çökerek selam verdi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli …

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.