Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!

İzmir’in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Türklab, mali darboğazdan çıkamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, borç yapılandırması için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Bu süreçte Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere tarafından sahibi olan Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri şirketleri için üç aylık geçici mühlet kararı alındı. 8 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu karar, şirketlerin konkordato sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için alındı.

Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Türklab ve bağlı şirketlerin geçici konkordato sürecini denetlemek üzere geçici konkordato komiseri olarak atandı.Şirketin geleceği için kritik bir durum olan duruşma, geçici mühletin dolacağı 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Firma, gebelik testi üretimiyle sektöre giriş yaptı

Türklab, 1996 yılında İzmir’de Labmen adıyla kuruldu. Daha sonra Türklab adını alan firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım attı. 2001 yılında Kartal Yağlıdere tarafından devralınan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir konuma geldi. Firma, 2000’lerde Almanya’daki bir ilaç firması ile işbirliği yaparak ilk uluslararası satışını gerçekleştirdi. 2008 yılında üretim kapasitesini artıran Türklab, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı ve üretim alanını genişletti. Şirket, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yaparak büyümeye devam etti.

Pandemi döneminin başarılı oyuncusu

Covid-19 pandemisi sırasında, yerli antikor kullanarak ürettiği test kitlerini yurt dışına satan Türklab, küresel bir aktör haline geldi. Şirket, pandemi sürecinde başarılı bir performans sergileyerek uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi.

Related Posts

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.