DEM Parti’den Öcalan’a “umut hakkı” açıklaması

DEM Parti Heyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Görüştü

DEM Parti heyetinde bulunan Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Sezai Temelli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapılan görüşmeye ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Temelli, görüşmede yeni yargı paketinde yer alacak düzenlemelerin ele alındığını aktardı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli, görüşmede PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumu, hasta tutsaklar, İnfaz Kanunu ve diğer konuları içeren dosya hazırlıklarını Adalet Bakanı Tunç’a ilettiklerini belirtti. Yargı paketinde yapılacak düzenlemeler üzerine olumlu ve sağlıklı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Temelli, taleplerinin dikkate alınmasını ve kamuoyunun beklentilerinin karşılanmasını umut ettiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Tunç’un yeni yargı paketiyle ilgili hazırlıklarının devam ettiğini ancak net bir tarih olmadığını ifade eden Temelli, yargı paketinde yer alacak başlıkları da paylaştı. Temelli, yaşa bağlı hasta tutsaklarla ilgili düzenlemelerin olacağını, ‘Kovid Yasası’ olarak bilinen infaz uygulamasının genişletilmesine dair düzenlemelerin de yapılacağını aktardı.

Heyetin ayrıca İmralı Adası’na yapılan ziyaretlerin genişletilmesi ve heyetlerin artırılması taleplerini ilettiğini belirten Temelli, umut hakkı konusunun da görüşmede ele alındığını ancak yargı paketinde özel bir başlık olarak düzenlemenin olmadığını belirtti.

Görüşmede Kobani Davası da konuşulan konular arasındaydı. Temelli, davanın gerekçeli kararının hala yazılmadığını ve Adalet Bakanı Tunç’a durumu ilettiklerinde “bunun yargının konusu olduğu” yanıtını aldıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç ile gerçekleşen görüşmeye DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan’ın da katıldığı bildirildi.

DEM Parti heyeti dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Fotoğraf: DEM Basın Bürosu

“Umut Hakkı” Tartışmaları

DEM Parti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 25 yılını çekenler için şartlı tahliye yolunun açılmasını öngören “umut hakkı” kararının Türkiye’de de bağlayıcı olması gerektiğini savunuyor. Ancak Türk Ceza Kanunu ve İnfaz Kanunu’nda böyle bir hüküm bulunmuyor ve bu konuda yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.

“Umut hakkı” tartışması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen Ekim ayında yaptığı açıklamaların ardından gündeme gelmişti. Bahçeli, terörist başının tecridinin kaldırılması durumunda “umut hakkı”nın kullanılmasıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını önermişti.

DW,ANKA/CÖ,TY

Related Posts

CHP’li kadın meclis üyesine hakaret etmişti: AKP’li Belediye Başkanı hakkında tedbir kararı verildi

CHP’li Meclis Üyesi Bahar Günçiçek’e hakaret eden AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır hakkında tedbir kararı verildi.

The Economist yazdı: “Erdoğan, Avrupa’nın muhtemel kurtarıcısı”

İngiliiz The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Avrupa’nın muhtemel kurtarıcısı” olarak nitelendirdi. Haberde, “Korkmayın, Avrupalılar. Arkanızda Recep Tayyip Erdoğan var” ifadelerine yer verildi.

Yeni F-35’ler İsrail ordusuna gitti

İsrail ordusu, 3 adet F-35 savaş uçağını, ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nde teslim aldı.

Sadakat indirimi Yargıtay’dan döndü, müebbet hapis aldı

Eşi Hülya Güllüce’yi öldüren Abdullah Kaya’nın “sadakat” indirimiyle 18 yıl aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Kaya, yeniden yargılandığı yerel mahkemede müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 25 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 25 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir