İran’da estetik operasyonlarda yaş sınırı 14’e düşürüldü

İran Rinoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Rezmpa, estetik operasyonlarda yaş sınırının kızlarda 14’e, erkeklerde 16’ya düştüğünü açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) konuşan Rezmpa, konu hakkında detaylı bilgiler verdi.

Rezmpa, “Bilimsel olarak bu yaş sınırı düşürüldü ve artık kızlar 14 yaşından itibaren, erkekler ise 16 yaşından sonra estetik ameliyat olabilirler.” şeklinde konuştu.

Daha önce yaş sınırının 18 olduğunu belirten Rezmpa, yaşın yanı sıra büyüme, fiziksel ve psikolojik gelişim ile ruhsal ve kişisel olgunluğunun da bu süreçte etkili olduğunu vurguladı.

Estetik cerrahinin popülerliğinin arttığını belirten Rezmpa, ülkede yapılan estetik operasyon sayılarına dair ayrıntılı bilgi vermedi.

İran’da estetik ameliyatların artmasının arkasında akran baskısı, medya ve kültürel etkilerin bulunduğu değerlendiriliyor. (AA)

Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Yeşil ve gri pasaportta sistem değişecek, Avrupa’ya gidiş nasıl olacak?

TIKLAYIN – Talisca’nın geliş tarihi ve kazanacağı ücret belli oldu!

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray’ın Göztepe galibiyetini yorumladı: “2025’te yine kendisi ile yarışacak gibi görünüyor”

TIKLAYIN – Kuzey Marmara Otoyolu’nda araç geçiş garantisi artırıldı

TIKLAYIN – Türkiye’nin gıda ihracatında pestisit ve salmonella alarmı!

Related Posts

Helal kebap diye yıllarca müşterilerine yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı

Fransa’da bir kebapçının helal sertifikayla yıllarca müşterilerini kandırarak yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı. Kebapçının helal sertifikası da sahte çıktı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini taşıyan bir aracı hedef aldı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail güçlerine yönelik yeni bir saldırı düzenlediklerini açıkladı. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin kuzeybatısında, İsrail …

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.