İspanya, İsrail’in Gazze’deki ablukasının kaldırılması için BM’den karar çıkarmak istiyor

İspanya BM’ye Gazze Ablukası Karar Tasarısını Sunacak

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya ilişkin karar tasarısını en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunacaklarını açıkladı.

Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere konuşan Albares, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in Gazze’deki olaylarla ilgili BM Genel Kurulu’na sunma girişimine destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile görüşerek karar tasarısında yapılan son değişiklikleri de eklediklerini sözlerine ekledi.

“İnsani yardımların ulaştırılması ve Gazze’nin bağımsızlığının korunması için Gazze’deki ablukanın kaldırılması gerekmektedir.” diyen Albares, bu konuda herkesin net bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Orta Doğu’ya kalıcı barış ve istikrar getirebileceklerine inandıkları iki devletli çözümü desteklediklerini belirten Albares, “İsrail’in işgal altındaki topraklardaki sorumlulukları vardır ve Gazze’ye yönelik insani yardım ablukasının devam etmesi kesinlikle kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Avrupa’nın Gazze’deki duruma ses çıkarmasının son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Related Posts

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı 14-15 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleştirilecek

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı 14-15 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleştirilecek

Küresel ısınmanın sebebi zenginler!

Yeni araştırma, dünya nüfusunun en zengin %10’unun 1990’dan bu yana küresel ısınmanın üçte ikisinden sorumlu olduğunu ortaya koydu; bilim insanları servet vergisiyle eşitsizliğin iklim krizine yansımasını gidermeyi öneriyor.

“Oğlunum” diye kandırdı, 400 bin lirayı cebine attı

Bayrampaşa’da telefonla aradığı kişiyi oğlu olduğunu söyleyerek kandıran dolandırıcı, 400 bin lira değerindeki ziynet eşyasını teslim aldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ABD ordusu Meksika sınırında: 110 bin dönümlük arazi Ulusal Savunma Alanı ilan edildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi doğrultusunda Savunma Bakanlığının imzaladığı yeni emirle New Meksiko eyaletinin Meksika sınırındaki yaklaşık 110 bin dönümlük arazi, Ulusal Savunma Alanı ilan edildi. Eski uygulamada askerlerin görevi gözlemle sınırlıyken yeni uygulamada devriye atma, yasa dışı göçmenleri geçici olarak gözaltına alma ve onları arama yetkileri bulunuyor.

Profil resmini ‘İmamoğlu’ yapan belediye başkanının X hesabı askıya alındı!

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, X hesabına erişim engeli getirilen CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için profil resmini değiştirdikten sonra X hesabının askıya alındığını belirtti. Demir, “Ne yaparlarsa yapsınlar, haklıyı, doğruyu savunmaktan bir adım bile geri atmayacağız” dedi.

Son anketten çarpıcı sonuçlar: AKP ve MHP seçmeni yeni ‘sürece’ ikna oldu mu?

MetroPOLL Araştırma, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki çağrısıyla başlayan yeni sürece verilen desteğe ilişkin araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir