İstanbul’da kamu ve özel sektördeki binalarda yangın denetimi yapılacak

İstanbul Valiliği Yangın Denetimlerini Arttırıyor

Bolu’da meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sonrasında, İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik, İstanbul genelindeki tüm kamu ve özel sektöre ait bina, tesis ve işletmelerin yangın mevzuatına uygunluğunu denetleyecek.

Valilik tarafından yayımlanan genelgede, denetimlerin detayları şu şekilde belirtildi:

  • Her ilçede ilçe kaymakamlıklarının koordinasyonunda, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili yetkili kurum temsilcilerinden oluşan komisyonlar oluşturulacak.
  • Belirlenen komisyonlar, öncelikle ilçedeki kamuya açık yerlerin yangın mevzuatına uygunluğunu kontrol edecek ve eksiklikleri tespit edecek.
  • Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılacak ve belirlenen süre içerisinde tedbirlerin alınması istenecek.
  • Yangın mevzuatına uygun olmayan ve gerekli düzeltmeleri yapmayan işletmeler kapatılacak ve cezai işlemlere tabi tutulacak.

İstanbul Valiliği’nin aldığı bu kararla, yangın önlemlerine uyum konusunda daha etkili adımlar atılması hedefleniyor.

Related Posts

Helal kebap diye yıllarca müşterilerine yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı

Fransa’da bir kebapçının helal sertifikayla yıllarca müşterilerini kandırarak yaban domuz eti yedirdiği ortaya çıktı. Kebapçının helal sertifikası da sahte çıktı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini taşıyan bir aracı hedef aldı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail güçlerine yönelik yeni bir saldırı düzenlediklerini açıkladı. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin kuzeybatısında, İsrail …

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

DEM’li Ahmet Türk’ün yurtdışı yasağı, ‘silah bırakma töreni’ için kaldırıldı

Son yerel seçimde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ve yine üçüncü kez yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün sekiz yıldır yurtdışı yasağının üç gün önce kaldırıldığı öğrenildi.