İthal angus Türk derisini bozdu

Türkiye’de Kırmızı Et ve Süt Piyasasındaki Artış Hayvan İthalatını Zorunlu Hale Getiriyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde 15 milyon büyükbaş ve 50 milyon civarında küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu rakamlara rağmen, kırmızı et ve süt piyasasındaki artış nedeniyle her yıl hayvan ithalatı zorunlu hale gelmektedir.

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı ve İDMİB Başkan Yardımcısı Burak Uyguner, canlı hayvan ithalatının Türk derisinin kalitesini olumsuz etkilediğini belirtmektedir. Uyguner, yerli hayvanlar ile Güney Amerika’da yetişen hayvanlar arasında cilt kalitesi ve diğer özellikler açısından önemli farklılıklar olduğunu vurgulamaktadır. Bu durum, Türkiye’deki ham deri kalitesine olumsuz yansımaktadır ve ihracatçıları zor durumda bırakmaktadır.

Uyguner, hayvan atıklarını katma değere dönüştürdüklerini belirterek, “Atıklardan gübre üretiyoruz ve hayvan kılı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye, yumuşak şekerleme ve helal jelatin üretiminde önemli bir konuma gelmiştir. Ülkemizde şu anda 4-5 firma jelatin üretimi yapmakta olup, jelatin ve kolajen ihracatı 126 milyon dolara ulaşmıştır. Sektörün geçtiğimiz yılki toplam ihracatı ise 340 milyon doları geçmiştir” şeklinde konuşmuştur.

Related Posts

Gümüşte yükseliş durdurulamıyor: 3 ay içinde…

Yılbaşından bu yana dikkat çeken bir prim yapan gümüşteki yükseliş, hem teknik göstergeler hem de küresel arz kaynaklı gelişmelerle destekleniyor. Yatırımcılar, artan ticaret gerilimleriyle güvenli limanlara yöneliyor.

Türkiye’nin komşularına ihracatı arttı

Türkiye’nin komşuları Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan’a yaptığı ihracat, 2025’in ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 artarak 13,3 milyar dolara çıktı.

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.