Malatya Adalet Sarayı İnşaatı Devam Ediyor

Malatya, adalet altyapısını güçlendirecek dev bir projeye adım adım yaklaşıyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı devam eden Malatya Yeni Adliye Sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak sürecin geldiği aşama hakkında önemli bilgiler verdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “Şehrimizin merkezine kazandırılacak bu önemli yapı, hem mimarisi hem de fonksiyonel kapasitesiyle Malatya’mıza yakışır bir adalet merkezi olacak” dedi.

“Kaba inşaat tamamlandı, iç mekan çalışmaları sürüyor”

Ağustos 2025 itibarıyla kaba inşaatın tamamlandığı Malatya Adalet Sarayı’nda şu anda mekanik imalatlar ve iç yapı faaliyetlerinin planlı şekilde devam ettiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Teknik ekiplerin titiz çalışmalarıyla yürütülen projede, hem dayanıklılık hem de estetik ön planda tutuluyor. Temel kazı çalışmaları kayalık alanda patlatma yöntemiyle yapılarak son derece sağlam bir zemin elde edildi. Sağlam temeller üzerine inşa edilen bu yapı, Malatya’ya uzun yıllar boyunca hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

“Modern donanım ve geniş kapasite”

Projeye dair bilgiler de veren Milletvekili Ölmeztoprak, “Tamamlandığında Malatya Adalet Sarayı, 100 duruşma salonu ve 181 büro ile hizmet sunacak. Modern ulaşım çözümleriyle donatılacak yapıda, 103 araç + 5 engelli araç kapasiteli kapalı otopark, 692 araç + 40 engelli araç kapasiteli açık otopark ve 64 araçlık ek çevre otopark alanı bulunacak. Toplam 864 araçlık park kapasitesi ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Çevre dostu anlayışla tasarlanan projede yağmur suyu toplama sistemiyle peyzaj sulaması yapılacak, ortak alanlarda güneş enerjili aydınlatma kullanılacak. Avukatlar için sosyal alanlar da baronun talebi doğrultusunda projeye dahil edildi” ifadelerine yer verdi.

“Bölgesel adalet merkezi olma yolunda”

2026 yılının Mayıs ayında hem Adliye Sarayı hem de tüm ek donatılarıyla birlikte Malatya’nın adaletin vakarına yakışır yeni bir vizyona kavuşmuş olacağını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Yeşilyurt ilçesi Görgü (Cafana) Mahallesi sınırlarında inşa edilecek Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi ile Malatya, hukuki anlamda bölgesinde merkez şehirlerden biri haline gelecek. Ayrıca Yakınca ve Çöşnük mahallelerinde yapımı süren adliye lojmanları, personelin barınma ve sosyal yaşam imkanlarını da güçlendirecek” diye konuştu. – MALATYA

Related Posts

Durağan’daki Orman Yangınına Müdahele Sürüyor

Sinop’un Durağan ilçesinde çıkan orman yangınına 4 hava aracı ve 225 personel ile müdahale ediliyor.

Evine düşen göktaşı, Dünya’dan yaşlı çıktı

Önceki haftalarda ABD’nin Georgia eyaletinde bir eve düşen meteoritin, Dünya’dan yaklaşık 20 milyon yıl daha yaşlı olduğu belirlendi. NASA’nın duyurusuna göre, 26 Haziran’da gündüz vakti gökyüzünde görülen parlak nesne, eyaletin üzerinden geçerken …

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler

On binlerce İsrailli, Gazze işgal planına tepki gösterip savaşı sona erdirmek için buluştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlanıyor

Son dakika Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 12 Ağustos 2025

Son dakika Manisa deprem haberleri..Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa Kandilli ve AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 Manisa deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Manisa’da? Manisa son deprem büyüklüğü ne kadar? Manisa’da ve Manisa yakınındaki depremler nelerdir? Manisa’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Manisa canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Manisa deprem haberleri.. Manisa’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Manisa’da deprem mi oldu? Deprem Manisa’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Manisa’da nerede deprem oldu? Manisa deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

MHP’li il başkanından iktidarı kızdıracak ÇAYKUR açıklaması

Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin Rize il başkanı İhsan Alkan, “ÇAYKUR’un iyi yönetildiğini düşünmüyorum. ÇAYKUR’u ikiye bölmeliyiz aslında. ÇAYKUR’un çay alımı, toplanması bir yere gelmeli; pazarlaması başka bir bölüm olmalı. Yönetim kurulu başkanlığı her iki tarafın da üstünde, halihazırda belirlenen başka bir yapıdan olmalı” dedi.