Mehmet Şimşek para bulmak için bu kez Londra’ya gitti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da Yatırımcılarla Buluşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere’nin başkenti Londra’da yatırımcılar ve finans sektörü temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Anadolu Ajansı muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgilere göre, Şimşek’in Londra temasları bugün başlayacak ve 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu süreçte Şimşek, yatırımcılar ve finans dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelerek Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu ve reform programını uluslararası yatırımcılara ayrıntılı bir şekilde aktaracak.

Yatırım Fırsatlarını Değerlendirecek

Şimşek, Avrupa’nın önde gelen yatırım bankalarından BNP Paribas tarafından düzenlenen Türkiye Konferansı’na katılacak. Konferansta Türkiye ekonomisine dair kapsamlı bir sunum yapacak olan Şimşek, ardından yatırımcı gruplarıyla bire bir görüşmelerde bulunarak Orta Vadeli Program, mali disiplin politikaları ve yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

Saadet Partisi liderinden Mehmet Şimşek’e 90’ların popüler şarkısıyla gönderme!

Sunum Yapacak

Bakan Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının yıllık toplantısına da iştirak edecek ve Guvernörler Kurulu Genel Oturumu’nda başkan yardımcılığı görevini üstlenecek. Ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından organize edilen “Türkiye Yatırım Görünümü” başlıklı özel bir panelde sunum yapacak olan Şimşek, soru-cevap kısmında katılımcıların görüşlerini dinleyecek ve Türkiye’nin yatırım potansiyelini farklı yönleriyle ele alacak. Şimşek’in Londra ziyareti kapsamında, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da planlanıyor.

Related Posts

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Dev kuruluştan yıl sonu altın tahmini: Beklentiler yukarı revize edildi!

Fitch, emtia piyasasına yönelik yeni beklentilerini açıkladı. Kuruluş, altın ve bakır gibi önemli metallerde fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Küresel ekonomik görünüm, piyasa tahminlerinde etkili olmaya devam ediyor

CHP’li Kış isyan etti: Vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor

CHP’li Kış, “Bu ülkede vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor, sarayın kasası büyüyor!” dedi. CHP’li Gülcan Kış, son artışlarla birlikte yurt dışı çıkış harcının 710 liraya yükseltildiğini, buna ek olarak pasaport işlemlerinde sağlık sigortası bedeli adı altında vatandaştan dört ayda tam 1 milyar lira toplandığını hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!

İşsizlik başvuruları arttı, ekonomi daraldı: New York borsası yükseldi

New York borsası güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,24 artarak 43.084,07 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,33 artışla 6.112,09 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,44 kazançla 20.062,19 puana çıktı. Yatırımcılar, açıklanan …