ODTÜ’deki eylemde 30 gözaltı

ODTÜ’lü öğrenciler ile polis arasında yapılan mutabakat bozulunca; öğrenciler eylemleri genişleterek sürdürme kararı aldı. Polis yürüyüşe geçen öğrencilere sert müdahalede bulundu. Eylem sonunda 30 öğrenci gözaltına alınırken, Basın Suçları Savcılığı’nın yönetiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan sabah operasyonuyla da 22 kişi daha gözaltına alındı.

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu‘nun “gizli tanık” ifadesiyle gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından üniversitede başlayan eylemler sürüyor. Bu kapsamda en ağır müdahalelerin yaşandığı üniversitelerin başında gelen ODTÜ’de 25 Mart’ta polis ile öğrenciler mutabakata vardı. Yapılan mutabakatla okuldan TOMA’lar ve çevik kuvvet kalkacaktı; ancak dün mutabakat yerine getirilmedi. Okulda TOMA sayısı artarken, çevik kuvvet de ayrılmadı.

BASIN OPERASYONU

Bu durumun ardından ODTÜ’lü öğrenciler eyleme devam kararı aldı ve diğer üniversitelere çağrıda bulundu. Üniversite içindeki Yurtlar Bölgesi’nde toplanan öğrenciler; basın açıklamasını yaptıktan sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen öğrencilere polis TOMA ve gazla müdahale etmeye başladı. Öğrencilerle birlikte yürüyüşte olan CHP’li milletvekilleri de polisin müdahalesinden etkilendi. Eylemlerde 30 öğrenci gözaltına alındı. Ankara Toplumsal Dava ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin (TODAM) sosyal medyadan yaptığı açıklamayla da Basın Suçları Savcılığı’nın yönetiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu sabah yapılan operasyonlar kapsamında 22 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların adli işlemleri sürüyor. Bunun yanı sıra 23 Mart’ta gözaltına alınan 53 kişi ise adliyeye sevk edildi. Savcılık talimatının beklendiği öğrenildi.

Related Posts

Dünyanın en uzun dairesel metro hattı 90. yaşını kutluyor

Dünyanın en uzun dairesel hattına sahip Moskova Metrosu, 90. yaşını kutluyor. 90. yıl kutlamaları kapsamında, 15 ve 18 Mayıs tarihleri arasında şehir genelinde sergiler ve kamuya açık etkinlikler düzenlendi. Restore edilmiş ilk nesil trenler ve …

Suriye’den Türkiye ve ABD’ye teşekkür

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Antalya’da gerçekleştirdikleri üçlü toplantının verimli ve yapıcı geçtiğini söyleyerek, Fidan ve Rubio’ya teşekkür etti.

Eski FBI direktörüne ‘Trump’a suikast çağrısı’ suçlaması

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem tarafından Başkan Donald Trump’a suikast çağrısı yapmakla suçlandı.

Ürdün tedavi ettiği 17 Gazzeli çocuğu yeniden Gazze’ye gönderdi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana açık hava hapishanesine çevirdiği ve en az 20 bini çocuk 53 binden fazla Filistinliyi katlettiği Gazze Şeridi’ndeki katliamları devam ediyor. İşgalcilerin, bölgeden tedavi için tahliyeleri de en aza indirmesi Gazze Şeridi’nde insani krizi derinleştiriyor. Son olarak 17 Gazzeli çocuk tedavileri için Ürdün’e getirildi. Ürdün Krallığı, tedavileri tamamlanan 17 Gazzeli çocuğu aileleriyle birlikte yeniden soykırımın kalbi olan Gazze’ye gönderdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Macron ve Netanyahu arasında sert tartışma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail hükümetinin Gazze politikalarını sert bir dille eleştirdi. İsrail hükümetinin yaptıklarının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu belirten Macron, bölgedeki insani durumu dramatik olarak nitelendirdi.