Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Ordu’nun Unutulmuş Değerleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar hız kazanıyor. ORTUR tarafından Altınordu ilçesi Kirazlimanı Yaşam Merkezi’nde “Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi” açılarak üretim ve satış imkanı sunulmaya başlandı.

Kirazlimanı’nda faaliyete geçen atölyede her ay belirli günlerde fikir üretme çalışmaları da yapılacak. Başlangıçta 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek olan workshoplara başvuruları Büyükşehir Belediyesi OBB tasarım atölyesinin Instagram adresinden yapmak mümkün olacak.

“Ordu’nun Tarihine Sahip Hediyelik Eşyalar Üretiliyor ve Doğrudan Satılıyor”

Unutulmaya yüz tutmuş hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yapan Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi sorumlusu Ebru Özyurt, 19 ilçeden üretilen ürünlerin doğrudan alıcıya ulaşacağını belirtti. Özyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR’un işlettiği mağazamızda, Ordu’nun tarihi değerlerine sahip hediyelik eşyalar üretiliyor ve doğrudan satışa sunuluyor. Atölyemizde soğuk seramik, bambu ürünler, rölyefler, kağıt ip çantalar, kilim, kolan, kabak oymacılığı gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca yakın zamanda workshop çalışmalarına da başlayacağız. Bu önemli noktanın oluşturulmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Burası Bizim İçin Özel Bir Yer”

Ordu’nun unutulmuş hediyelik eşyalarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasında rol oynayan kursiyerler, “Bu mekan bizim için gerçekten özel bir yer. Zamanımızı keyifli ve verimli bir şekilde geçirirken, şehrimizin tarihi hediyelik eşyalarını yeniden canlandırıyoruz. Workshop sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ordu’ya böyle bir alan kazandırılmış olması bizi mutlu ediyor. Emekleri geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Related Posts

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.

Bankalardan faizsiz kredi hamlesi: 85 bin TL’ye kadar nakit veriliyor!

İhtiyaç kredisi faizlerinin rekor seviyelere ulaşması, vatandaşları faizsiz kredi kampanyalarına yöneltti. Bankalar, müşteri kazanmak için faizsiz kredi limitlerini artırırken en yüksek tutar 85 bin TL’ye ulaştı. Peki hangi banka ne kadar faizsiz kredi sunuyor? İşte güncel liste…

Rekabet Kurumu’ndan kritik karar: Fiyat belirlemede yeni dönem!

Rekabet Kurumu, dijitalleşen piyasalarda artan pazar hakimiyetine karşı yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Kurum, piyasaya giriş engellerini kaldırmaya ve rekabeti güçlendirmeye odaklanıyor. Soruşturmalar ve düzenlemelerle piyasa dengesinin korunması hedefleniyor.