Otel faciasında ikinci itiraf: Yeni otelde de yangın sistemi yok

Bolu’daki Otel Yangını Faciasıyla İlgili Son Gelişmeler

Bolu’da meydana gelen otel yangını faciasında 78 kişi hayatını kaybetmiş, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Faciada 26 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 19’u tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Otel yangınıyla bağlantılı olarak Gazelle Resort Oteli’nde de soruşturma başlatılmış, işletme sahibi Halit Ergül’ün otele ilişkin 13 kişi gözaltına alınmıştı. Benzer ihmallerin tespit edilmesi üzerine Gazelle Otel kısa süreliğine kapatılmış ve Genel Müdür Ahmet Demir tutuklanmıştı.

Genel Müdür Ahmet Demir’in İfadesi

Gazelle Resort Otel’in Genel Müdürü Ahmet Demir, Grand Kartal Otel’deki evrak sürecinin hızlandırılması konusunda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ile yaptığı telefon görüşmesini ifade etti. Demir, işlemlerin hızlandırılması talebini ileterek, durumu detaylı bir şekilde anlattı.

Aynı zamanda Gazelle Otel’de yangın uygunluk raporunun olmadığını belirten Demir, tesisin tatbikatlar konusunda eksik kaldığını ifade etti. Denetimlerin sürekli olarak yapıldığını ancak gerekli standartların sağlanmadığını belirten Demir, bu durumu açıkladı.

Gazelle Resort ve Spa Otel’in sahibi olan Halit Ergül de benzer ihmaller nedeniyle otelini kapatma kararı aldı ve bu konuda gerekli adımları attı. Ergül, otele ilişkin geçmişi ve yaşanan gelişmeleri de detaylı bir şekilde anlattı.

Muhasebeci Kadir Özdemir’in İtirafları

Grand Kartal Otel’deki muhasebe biriminde görev yapan Kadir Özdemir, oteldeki eksikliklerin fark edilmesi üzerine yaşananları anlattı. Özdemir, bu eksikliklerin giderilmesi konusunda yöneticilere bilgi verdiğini belirtti.

İptal dilekçesi süreciyle ilgili yaşananları aktaran Özdemir, gerekli adımların atıldığını ve sürecin nasıl ilerlediğini detaylı bir şekilde açıkladı.

Yaşanan facianın ardından otel denetimlerine ve güvenlik standartlarına ilişkin yapılan açıklamalar, soruşturmanın boyutunu genişletmiş durumda. Faciada hayatını kaybedenlerin yakınları, adaletin sağlanması için süreci yakından takip ediyor.

Related Posts

Demir Kubbe Türkiye’de var mı, İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe hangi ülkelerde var?

İsrail’in kısa menzilli füze tehditlerine karşı geliştirdiği Demir Kubbe hava savunma sistemi, 2011’den bu yana ülke genelinde aktif olarak kullanılıyor. Ancak İran’ın İsrail’i hedef alarak ateşlediği füzeler, Demir Kubbe’yi aşarak Tel Aviv’i vurdu. Gelişmelerin ardından gözler Demir Kubbe’ye dönerken Demir Kubbe hangi ülkelerde var, Türkiye’de Demir Kubbe var mı sorularını beraberinde getirdi.

Otomobilden 7 külçe altın çıktı

Edirne’de polis ekipleri, otomobilde 9 kilo 900 gram ağırlığında 7 külçe altın ele geçirdi.

Kremlin’den İsrail-İran gerilimine ilişkin ilk değerlendirme: Kınıyoruz

İsrail’in İran’daki nükleer tesisler de dahil çeşitli hedeflere yönelik saldırıları ve İran’ın bunlara verdiği yanıtların ardından Kremlin’den açıklama geldi.

İsrail’den İran’a “Yükselen Aslan” saldırısı | Devrim Muhafızları Komutanı Selami öldürüldü, İran’da nükleer tesisler, askerî hedefler, komutanlar ve bilim insanları hedef alındı

Saldırı sonrası İsrail’de OHAL ilan edildi. İsrail saldırılarında Tahran yakınlarındaki Natanz nükleer tesisinin iki kez hedef alındığı ancak sızıntı olmadığı bildirildi

Trump, hem Rusya hem de Ukrayna’dan dolayı “hayal kırıklığı” yaşadığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın “halen bir anlaşma yapamamasından dolayı” hayal kırıklığı içinde olduğunu belirtti.

Trump’tan korkutan İsrail-İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gerilimin tırmandığı İran ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran ile çatışmak istemiyorum ama İsrail İran’a saldırabilir” dedi.