Paraşütü ağaca takılan pilotu itfaiye kurtardı

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Dinamit Tepesi’nden uçuş yapan pilot Sueda Nur Çelik’in (24) iniş sırasında paraşütü ağaca takıldı. Çelik’i bir süre mahsur kaldığı ağaçtan itfaiye ekipleri kurtardı.

Yamaç paraşütü pilotu Sueda Nur Çelik, saat 15.00 sıralarında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak bilinen Pamukkale Travertenleri üzerinde bulunan Dinamit Tepesi’nden atlayış yaptı.

Bir süre paraşütüyle havada süzülen Çelik, inişe geçtiği sırada kontrolü kaybetti. Sueda Nur Çelik’in paraşütü, Pamukkale Kuzey Kapısı girişi yakınındaki ormanda ağaca takıldı. Çelik, yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki ağaçta mahsur kaldı.

Düşmemek için dallara tutunan Çelik’i gören çevredekiler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi ağaca merdiven dayayarak mahsur kalan pilot Çelik’i bulunduğu yerden indirerek, kurtardı. Sueda Nur Çelik’in olayda yara almadığı öğrenildi. (DHA)

Related Posts

Dünyanın en uzun dairesel metro hattı 90. yaşını kutluyor

Dünyanın en uzun dairesel hattına sahip Moskova Metrosu, 90. yaşını kutluyor. 90. yıl kutlamaları kapsamında, 15 ve 18 Mayıs tarihleri arasında şehir genelinde sergiler ve kamuya açık etkinlikler düzenlendi. Restore edilmiş ilk nesil trenler ve …

Suriye’den Türkiye ve ABD’ye teşekkür

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Antalya’da gerçekleştirdikleri üçlü toplantının verimli ve yapıcı geçtiğini söyleyerek, Fidan ve Rubio’ya teşekkür etti.

Eski FBI direktörüne ‘Trump’a suikast çağrısı’ suçlaması

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem tarafından Başkan Donald Trump’a suikast çağrısı yapmakla suçlandı.

Ürdün tedavi ettiği 17 Gazzeli çocuğu yeniden Gazze’ye gönderdi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana açık hava hapishanesine çevirdiği ve en az 20 bini çocuk 53 binden fazla Filistinliyi katlettiği Gazze Şeridi’ndeki katliamları devam ediyor. İşgalcilerin, bölgeden tedavi için tahliyeleri de en aza indirmesi Gazze Şeridi’nde insani krizi derinleştiriyor. Son olarak 17 Gazzeli çocuk tedavileri için Ürdün’e getirildi. Ürdün Krallığı, tedavileri tamamlanan 17 Gazzeli çocuğu aileleriyle birlikte yeniden soykırımın kalbi olan Gazze’ye gönderdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Macron ve Netanyahu arasında sert tartışma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail hükümetinin Gazze politikalarını sert bir dille eleştirdi. İsrail hükümetinin yaptıklarının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu belirten Macron, bölgedeki insani durumu dramatik olarak nitelendirdi.