Putin’den son dört günlük görüşmelerinin sonuçlarına ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Son Dört Gündeki Görüşmeleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son dört günde yabancı liderler ve ülke delegasyonlarıyla yaptığı görüşmelerin sonuçlarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerden soru alınması beklenmiyor.

Putin, Moskova’da düzenlenen Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 80. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 7 Mayıs’tan bu yana yabancı liderler ve ülke delegasyonlarıyla tam 17 görüşme gerçekleştirdi.

Rus lider, konuşmasında Rusya’nın Nazizme karşı kazanılan ortak zaferi saygıyla andığını belirtti ve Moskova’daki Zafer Günü kutlamalarına katılan yabancı ortaklara teşekkür etti.

Putin, Zafer Günü kutlamaları sırasında gerçekleştirdiği görüşmelerin dolu ve bilgilendirici olduğunu vurguladı.

Putin’in Konuşmasından Öne Çıkan Detaylar:

  • Moskova, Avrupalı liderlerin 9 Mayıs kutlamalarına katılma kararları nedeniyle karşılaştıkları baskıyı anlamakta ve kararlılıklarını takdir ediyor.
  • Tehdit ve şantajlara rağmen bazı Avrupalı liderler Zaferin yıldönümüne katıldılar ve Moskova onların bu cesaretini takdir ediyor.

Related Posts

Genç kadın bayrak yakmaya yeltenen haine haddini bildirip kovaladı

Bursa’da 19 Mayıs nedeniyle asılan Atatürk posterli Türk Bayrağı alçak bir saldırıya uğradı. Saldırganı durduran genç kadına “Helal olsun, cesur yürek” övgüleri yağdı.

Dev banka ATM’lerini tek tek kaldırıyor

Avustralya merkezli e çok uluslu bankacılık devi Westpac, ‘nakitsiz toplum’ hamlesi kapsamında ülke genelindeki banka şubeleri ve ATM’lerini azaltacağını duyurdu. İlk aşamada 1500 kişinin işten çıkarılması beklenirken, söz konusu adım dünya genelindeki tüm bankalar için yeni bir süreci başlatabilir.

ABD Senatosu’nda kritik açıklama: ‘Suriye haftalar içinde çökebilir’

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı açıklamada Suriye’nin haftalar içinde bir iç savaşın eşiğine gelebileceği uyarısında bulundu. Rubio yaptığı açıklamada, Suriye’deki geçici yönetimin “potansiyel bir çöküşe ve destansı boyutlarda tam ölçekli bir iç savaşa belki birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta” olduğunu söyledi

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u istifaya çağırdı: ‘Tarihsel yaralar üzerinden siyaset yapılamaz’

TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Safevi Devleti kurucusu Şah İsmail’e karşı ifadeleri tepkilere neden oldu. Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı’ndan “Tarihsel yaralar üzerinden siyaset yapılamaz. Türkiye laik bir cumhuriyettir” açıklaması yapılarak Kurtulmuş istifaya davet edildi.

Elazığ Valisinin tarafsızlık tartışması büyüyor: Vali çökerse devlet çöker

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun, MHP’li milletvekili Semih Işıkver ve il başkanıyla verdiği poz, tarafsızlık tartışmalarını beraberinde getirdi. Söz konusu görüntü, yerel medyada da geniş yankı buldu. Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, duruma tepki göstererek, “Devletin valileri devleti değil de hükümeti temsil eder gibi davranırlarsa, hükümete yakın olmayanlar nezdinde saygınlıkları kalmaz” dedi.

Önce çadırda sonra makamda dayak! AKP’li belediye başkanının yeni bir skandalı daha ortaya çıktı

Altındağ Belediye Başkanı AKP’li Veysel Tiryaki’nin Bolu’nun Fasıl Köyü’nde bulunan villasını inşa ederken çevre düzenlemesi ve çeşitli işler için Altındağ Belediyesi’nde çalışan işçileri ve belediyenin imkanlarını kullandığı öne sürüldü. İşçiler, ‘Gelmezseniz sıkıntı yaşarsınız, işten atarlar’ denilerek tehdit edildiği, işçilerden bazılarının ek ücret almazken, karınlarını bile doyuramadığı iddia edildi.