RTÜK’ten Halk TV’ye ‘bilirkişi’ incelemesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Basın Açıklamasında Adını Verdiği Bilirkişi Yüzünden Soruşturma Geçirdi

Dün Saraçhane’de düzenlediği basın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’ye yönelik soruşturmalarda adı geçen bilirkişinin ismini açıkladı. Bu adımın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İmamoğlu hakkında “Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma başlattı.

Benzer şekilde, Halk TV ve Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan hakkında da benzer suçlamalarla soruşturma başlatıldı. “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” ile “Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” suçları gündeme geldi.

RTÜK, Halk TV’ye İnceleme Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından Halk TV’ye inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, şu açıklamayı yaptı:

“Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımız Türkiye’nin ortak acısıdır. Bu süreçte RTÜK olarak beklentimiz, sorumluların gerekli cezayı almasıdır. Ancak, bu süreçte yapılan haberlerin kanun dışı ve etik olmayan yayıncılık anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Medyanın tarafsızlığına vurgu yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunu taşıyan medya mensuplarının, siyasi çıkarları öne çıkaracak şekilde habercilik yapması kabul edilemez.”

Şahin, Halk TV’nin bilirkişiyle yaptığı izinsiz telefon görüşmesini yayınlaması ve bilirkişinin ismini hedef göstererek yargı sürecini etkilemeye yönelik yayınlarının inceleneceğini ve gerekli müeyyidelerin uygulanacağını belirtti. İnceleme raporu Üst Kurul toplantısında ele alınacak.

Kamuoyuna duyurulur.

Kaynağa Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Demir Kubbe Türkiye’de var mı, İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe hangi ülkelerde var?

İsrail’in kısa menzilli füze tehditlerine karşı geliştirdiği Demir Kubbe hava savunma sistemi, 2011’den bu yana ülke genelinde aktif olarak kullanılıyor. Ancak İran’ın İsrail’i hedef alarak ateşlediği füzeler, Demir Kubbe’yi aşarak Tel Aviv’i vurdu. Gelişmelerin ardından gözler Demir Kubbe’ye dönerken Demir Kubbe hangi ülkelerde var, Türkiye’de Demir Kubbe var mı sorularını beraberinde getirdi.

Otomobilden 7 külçe altın çıktı

Edirne’de polis ekipleri, otomobilde 9 kilo 900 gram ağırlığında 7 külçe altın ele geçirdi.

Kremlin’den İsrail-İran gerilimine ilişkin ilk değerlendirme: Kınıyoruz

İsrail’in İran’daki nükleer tesisler de dahil çeşitli hedeflere yönelik saldırıları ve İran’ın bunlara verdiği yanıtların ardından Kremlin’den açıklama geldi.

İsrail’den İran’a “Yükselen Aslan” saldırısı | Devrim Muhafızları Komutanı Selami öldürüldü, İran’da nükleer tesisler, askerî hedefler, komutanlar ve bilim insanları hedef alındı

Saldırı sonrası İsrail’de OHAL ilan edildi. İsrail saldırılarında Tahran yakınlarındaki Natanz nükleer tesisinin iki kez hedef alındığı ancak sızıntı olmadığı bildirildi

Trump, hem Rusya hem de Ukrayna’dan dolayı “hayal kırıklığı” yaşadığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın “halen bir anlaşma yapamamasından dolayı” hayal kırıklığı içinde olduğunu belirtti.

Trump’tan korkutan İsrail-İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gerilimin tırmandığı İran ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran ile çatışmak istemiyorum ama İsrail İran’a saldırabilir” dedi.