Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı: Katar, Suriye Geçici Hükümetine Mali Destek Verecek

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini açıkladı. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem üzerinden aktarılacağı belirtildi.

Berniyye, Çarşamba günü SANA tarafından yayımlanan açıklamasında, “Mevcut maaş ve ücret yükünün bir kısmını karşılamak üzere sağlanan cömert bağış için Katar hükümetine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üç Ay Boyunca 29 Milyon Dolar Destek

Ülkeye üç ay boyunca aylık 29 milyon dolar seviyesinde bir destek sağlanacağını belirten bakan, desteğin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler sektörlerinde çalışan memurların maaşlarının yanı sıra askeri olmayan emekli maaşlarını da kapsayacağını söyledi.

Mekanizmanın ABD yaptırımlarından muaf tutulduğunu vurgulayan Berniyye, “Bağışın kolaylaştırılması için hızlı yanıt verdikleri için ABD Hazine Bakanlığı’na da teşekkür ederiz” dedi. Katar hükümeti ve Washington’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

14 Yıl Süren İç Savaş

Türkiye’nin yanı sıra Katar, geçici Suriye yönetiminin önemli destekçileri arasında yer alıyor. AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, Katar’ın kamu maaşlarını artırmak amacıyla yeni yönetime mali destek sağlama planı üzerinde çalıştığını aktarmıştı.

Suriye’de Aralık ayında yaklaşık 14 yıl süren iç savaşın ardından Beşar Esad’ı devirerek iktidarı ele geçiren İslamcı ideolojiye sahip geçici yönetim, ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması için çaba harcıyor.

Berniyye, “Güveni artırmasını ve yaptırımların hafifletilmesine yönelik daha fazla önlemin önünü açmasını umut ettiklerini bağış, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yönetilecek ve mevcut maaş ve ücretlerin yaklaşık beşte birini karşılayacak mali sistemimize olan güveni artırmak ve şeffaflığı sağlamak için mali reformlara devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Avrupa’yı İlk Kez Ziyaret Etti

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Çarşamba günü Avrupa’yı ilk kez ziyaret etti. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Şara, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımlarının artık meşru bir gerekçeye sahip olmadığını savundu. Macron ise, yeni İslamcı yönetimin ülkeyi istikrara kavuşturması halinde, “Avrupa’nın ekonomik yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasına” devam edileceği mesajını verdi.

Bazı Batılı ülkeler Suriye’ye yönelik yaptırımları gevşetirken, ABD yönetimi ise, “terörle mücadele” gibi önceliklerde ilerleme sağlandığı teyit edilene dek yaptırımların kaldırılmayacağını vurguluyor.

Related Posts

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Dev kuruluştan yıl sonu altın tahmini: Beklentiler yukarı revize edildi!

Fitch, emtia piyasasına yönelik yeni beklentilerini açıkladı. Kuruluş, altın ve bakır gibi önemli metallerde fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Küresel ekonomik görünüm, piyasa tahminlerinde etkili olmaya devam ediyor

CHP’li Kış isyan etti: Vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor

CHP’li Kış, “Bu ülkede vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor, sarayın kasası büyüyor!” dedi. CHP’li Gülcan Kış, son artışlarla birlikte yurt dışı çıkış harcının 710 liraya yükseltildiğini, buna ek olarak pasaport işlemlerinde sağlık sigortası bedeli adı altında vatandaştan dört ayda tam 1 milyar lira toplandığını hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!

İşsizlik başvuruları arttı, ekonomi daraldı: New York borsası yükseldi

New York borsası güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,24 artarak 43.084,07 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,33 artışla 6.112,09 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,44 kazançla 20.062,19 puana çıktı. Yatırımcılar, açıklanan …