Ticaret Bakanlığı harekete geçti: ‘Harcama limiti’ denetimi

Ticaret Bakanlığı İstanbul’daki Kafe ve Restoranları Denetliyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da özellikle üniversite çevrelerindeki kafe ve restoranlarda yapılan ‘harcama alt limiti’ ve ‘düzenli aralıklarla sipariş verme zorunluluğu’ gibi uygulamaları denetlemeye başladı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, 30 ilçede 48 ekiple denetimleri başlattı. Fatih ilçesinde yapılan denetimlerde, mevzuatlara aykırı uygulamaları olan işletmelere cezalar kesildi. Denetim ekipleri ayrıca vatandaşları da benzer durumlarla karşılaştıklarında CİMER’e şikayet etmeleri konusunda uyardı.

Öğrenciler İddiaları Doğruluyor

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Aydın, bazı işletmelerde priz kullanımı gibi ek hizmetlerin ücrete tabi olduğunu belirterek, bu durumu sık sık deneyimlediğini söyledi. Aydın, öğrenci olarak maddi sıkıntılar yaşadığını ve bu tür uygulamalardan kaçındığını ifade etti. Hissettikleri baskıya dikkat çeken Aydın, bazı yerlerde masa ücreti alındığını ve belirli bir harcama limitinin zorlandığını aktardı.

İşletmeci: Öğrencilerin Rahatı Önceliğimiz

İşletmeci Halit Talha Has ise üniversite ve lise çevresindeki öğrencileri göz önünde bulundurduklarını ve onların ekonomik durumlarını gözeterek hareket ettiklerini belirtti. Has, öğrencilerin rahat edebileceği bir ortam sağlamayı amaçladıklarını ve belirli kısıtlamalardan kaçındıklarını vurguladı. Öğrencilerin harcayabildikleri kadar harcamasına izin verdiklerini söyleyen Has, onların rahat bir şekilde zaman geçirebilmelerinin ön planda olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Gümüşte yükseliş durdurulamıyor: 3 ay içinde…

Yılbaşından bu yana dikkat çeken bir prim yapan gümüşteki yükseliş, hem teknik göstergeler hem de küresel arz kaynaklı gelişmelerle destekleniyor. Yatırımcılar, artan ticaret gerilimleriyle güvenli limanlara yöneliyor.

Türkiye’nin komşularına ihracatı arttı

Türkiye’nin komşuları Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan’a yaptığı ihracat, 2025’in ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 artarak 13,3 milyar dolara çıktı.

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.