TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Vahşi sulama yöntemleri bırakılmalı

Dünya Su Günü Bu Yıl “Buzulların Korunması” Temasıyla Kutlanacak

Birleşmiş Milletler öncülüğünde her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü için bu yıl “Buzulların Korunması” temasının belirlendiği hatırlatıldı.

İnsanların yaşamlarının devamı için kritik bir kaynak olan suyun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için çevresel ve ekonomik faktörlerin göz önünde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Gereken Sulama Projeleri Hızla Hayata Geçirilmeli

Tarım sektöründe suyun yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, su talebinin tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlarda artmasıyla su rekabetinin arttığı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı bir dönemde sınırlı su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Ülkemizde sulanabilir arazi miktarının artmasıyla sulama alt yapısının genişletilmesinin önemine değinildi.

Türkiye’nin sahip olduğu su potansiyeli ve gelecekteki su kullanım beklentileri hakkında bilgi verilerek, tarım arazilerinin sulanabilirliğinin artmasıyla sulama altyapısının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Su Fakirliği Riskine Dikkat Çekildi

Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenen Akdeniz Havzası’nda bulunduğu ve su kullanımının azalması ile su fakirliği riski taşıdığına işaret edildi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak, çiftçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmaması için sulama hizmet bedellerinde indirimler ve desteklemeler çağrısında bulunuldu.

Modern Sulama Yöntemleri Önem Arz Ediyor

Vahşi sulama yöntemlerinin verim kaybına neden olduğu ve modern sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

Stratejik bir öneme sahip olan suyun, özellikle tarımsal sulamada tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapılarak, sulama projelerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.