Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Trump İle Oval Ofis’teki Tartışmayı Değerlendirdi
ABD Başkanı Donald Trump ile Oval Ofis’te yaşadıkları tartışmayı değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Trump’a ve Amerikalılara saygı duyduğunu belirtti. Zelenski, Fox News kanalına verdiği röportajda Trump ile yaşadığı gerginliği anlattı.
Trump’tan özür dilemesinin gerektirecek bir durum olmadığını savunan Zelenski, adil bir anlaşma ve güvenlik garantileri istediklerini vurguladı. Ayrıca, Trump’ı Ukrayna’nın tarafında görmek istediğini de açıkladı.
Ukrayna’nın NATO’ya girmesi konusunda farklı görüşlerin olduğunu belirten Zelenski, “NATO olmayacaksa Ukrayna kendi NATO’sunu kurabilir. Benim pozisyonum bu” ifadelerini kullandı.
Zelenski, ABD’den aldıkları yardım miktarının doğru olmadığını belirterek, hesap verebilir olduklarını söyledi. Ayrıca, ABD ile olan ilişkilerinin dostluk çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
Tartışmanın ardından planlanan ortak basın toplantısının iptal edilmesinin ardından Zelenski, Beyaz Saray’dan ayrıldı. Her iki liderin ilişkilerinin ilerleyen süreçte nasıl şekilleneceği merak konusu.
More Stories