Uzmandan yaz ayları için beslenme uyarısı: ‘Su tüketimini artırın, hafif öğünleri tercih edin’

Yaz Mevsiminde Beslenme Önerileri

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar artarken, beslenme alışkanlıklarının da mevsime göre ayarlanması gerekmektedir. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Uzman Diyetisyen Sidar Bezeng, bu konuda vatandaşları uyararak önemli bilgiler verdi.

Uzman Bezeng, özellikle Diyarbakır gibi sıcak bölgelerde yaşayanların su tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Günlük su tüketimimizi, alışık olduğumuz miktara ek olarak en az bir litre artırmalıyız. Bu, yaz aylarında önem vermemiz gereken en önemli konulardan biridir” uyarısında bulundu.

Tatlı tercihleri konusunda da uyarılarda bulunan Bezeng, yaz mevsiminde ağır, yağlı ve şerbetli tatlılar yerine sütle yapılmış, meyve ile tatlandırılmış hafif tatlıların tercih edilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtti. Ayrıca, gün içinde tüketilen öğünlerde ağır, yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “Beslenme düzenimizde salata, meyve gibi hafif besinlere yer vermeliyiz. Bu sayede hem sağlığımızı koruruz hem de sıcak havalarda daha rahat bir şekilde günü geçirebiliriz” tavsiyesinde bulundu.

Ünlü Kadayıfçı Sıtkı Usta’nın satış danışmanı Mehmet Emin Turan ise en çok tercih edilen tatlıların başında soğuk baklavanın geldiğini belirtti. Turan, “Havaların çok sıcak olması sebebiyle soğuk baklava, hem sütlü olması hem de soğuk servis edilmesi nedeniyle en çok rağbet gören ürünümüz” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Uzmanı uyardı: ‘Keneler yeni konakçı arayabilir’

Bolu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ok, sokak hayvanlarının toplanmasının keneleri farklı canlılara yönlendirebileceğini belirtti. Türkiye’de 2025 yılında şimdiye dek 7 bin kene vakası görülürken, 15 kişi hayatını kaybetti.

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Uzmanlar, 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal izolasyona girmesinin, yalnızlığın yol açtığı fiziksel ve zihinsel yıpranma nedeniyle ölüm riskini yüzde 26 oranında yükselttiğini açıkladı.

Basit önlemlerle cilt kanserinden korunun

Cilt kanserinin yetişkin ve çocuklarda görebildiğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Zekeriya Hannarici, korunmanın basit olduğunu ve ciltte oluşan lekelerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.