Yapay zekâda yarış kızışıyor

Elon Musk, sosyal medya hesabından kendisine ait startup girişimi xAI tarafından hazırlanan Grok 3 sohbet robotunun bugün tanıtılacağını açıklayarak bunun “dünyanın en akıllı yapay zekası” olduğunu iddia etti.

AFP’nin haberine göre sentetik veriler üzerinde eğitilen Grok 3, mantıksal tutarlılığa ulaşmak için verileri inceleyerek yaptığı hataların üzerinde düşünebiliyor. Musk, “Ürünü tüm hafta sonu ekiple birlikte geliştireceğiz, bu yüzden o zamana kadar çevrimdışı olacağız” dedi. xAI, OpenAI’nin ChatGPT’si gibi ürünlerle dolu bir pazarda rekabet etmeyi hedefliyor. Çinli startup DeepSeek ise geçen ay düşük maliyetli, yüksek kaliteli sohbet robotuyla küresel yapay zeka sektörünü şaşırtmıştı. Musk, yapay zekanın insanlık için risk oluşturduğu konusunda uyarılarda bulunsa da sektörde daha büyük bir pay için çaba gösteriyor. xAI, aralık ayında son finansman turunda ABD’li girişim sermayedarları, çip üreticileri Nvidia ve AMD ile Suudi Arabistan ve Katar’dan yatırım fonları da dahil olmak üzere yatırımcılardan 6 milyar dolar toplamıştı.

Related Posts

Bakır son üç ayın zirvesini gördü

Bakır vadeli işlemleri, salı günü itibarıyla pound başına 5,1 dolar seviyesine yaklaşarak son üç ayın en yüksek değerini gördü. Bu artışta, önemli borsalardaki arz darlığı ve doların değer kaybetmesi belirleyici faktörler olarak öne çıktı. ABD …

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Dev kuruluştan yıl sonu altın tahmini: Beklentiler yukarı revize edildi!

Fitch, emtia piyasasına yönelik yeni beklentilerini açıkladı. Kuruluş, altın ve bakır gibi önemli metallerde fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Küresel ekonomik görünüm, piyasa tahminlerinde etkili olmaya devam ediyor

CHP’li Kış isyan etti: Vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor

CHP’li Kış, “Bu ülkede vatandaş vergiye, cezaya, harca çalışıyor, sarayın kasası büyüyor!” dedi. CHP’li Gülcan Kış, son artışlarla birlikte yurt dışı çıkış harcının 710 liraya yükseltildiğini, buna ek olarak pasaport işlemlerinde sağlık sigortası bedeli adı altında vatandaştan dört ayda tam 1 milyar lira toplandığını hatırlattı.

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!

Ekrem İmamoğlu, iktidara seslendi: Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor; ekonomiyi batıran bu anlayış milletimize ihanet!