Yeni F-35’ler İsrail ordusuna gitti

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, son olarak 3 adet yeni F-35 savaş uçağı aldı.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, F-35 uçakları dün İsrail’in güneyindeki Nevatim Hava Üssü’ne ulaştı.

Bu teslimatla birlikte İsrail ordusundaki F-35 sayısı 45’e çıktı. ABD’nin yıllık silah yardımlarının bir parçası olarak İsrail, ilk etapta 50 adet F-35 sipariş etmişti.

Tel Aviv yönetimi, geçen yıl bunlara ek olarak 25 adet daha F-35 sipariş etmişti.

İSPANYA MERMİ ALIMINI DURDURDU

Diğer yandan İspanya hükümeti, Filistin’e yapılan saldırıları uzun zamandır eleştirmekte ve 28 Mayıs’ta Filistin’i resmen devlet olarak tanımaktadır. İspanya, İsrailli bir firmadan mermi alımını tek taraflı olarak iptal etme kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı adına yapılan açıklamada, İspanya’nın İsrailli bir firmadan mühimmat alımına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, geçen Ekim ayında Guardian LTD’den 15 milyondan fazla 9 mm’lik mermi satın almak için 6,6 milyon Euro değerindeki sözleşmeyi iptal etmişti.

Related Posts

DEM Parti’den Öcalan’a “umut hakkı” açıklaması

Adalet Bakanı Tunç’la yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgi veren DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “umut hakkı” düzenlemesinin yeni yargı paketinde “özel bir başlık olarak” yer alacağını düşünmediklerini söyledi.

CHP’li kadın meclis üyesine hakaret etmişti: AKP’li Belediye Başkanı hakkında tedbir kararı verildi

CHP’li Meclis Üyesi Bahar Günçiçek’e hakaret eden AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır hakkında tedbir kararı verildi.

The Economist yazdı: “Erdoğan, Avrupa’nın muhtemel kurtarıcısı”

İngiliiz The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Avrupa’nın muhtemel kurtarıcısı” olarak nitelendirdi. Haberde, “Korkmayın, Avrupalılar. Arkanızda Recep Tayyip Erdoğan var” ifadelerine yer verildi.

Sadakat indirimi Yargıtay’dan döndü, müebbet hapis aldı

Eşi Hülya Güllüce’yi öldüren Abdullah Kaya’nın “sadakat” indirimiyle 18 yıl aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Kaya, yeniden yargılandığı yerel mahkemede müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 25 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 25 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir