DeepSeek’ten Yeni Dönem: V4 Modeli Tanıtıldı

0
cinli-yapay-zek-girisimi-deepseek-yeni-modelini-tanitti-aZjUDNL7

Çin merkezli yapay zekâ girişimi DeepSeek, Cuma günü merakla beklenen V4 modelinin ön sürümünü duyurdu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü düşük maliyetli modelle dikkat çeken DeepSeek, yeni versiyonunun “pro” sürümünün dünya bilgisi testlerinde açık kaynaklı diğer rakiplerini geride bıraktığını, sadece kapalı kaynaklı Google Gemini ailesinin Gemini-Pro-3.1 modelinin önünde yer aldığını belirtti. V4 ayrıca, daha ekonomik bir seçenek olan “flash” versiyonuyla da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Şirket, ön sürüm modellerin gerçek dünya geri bildirimlerini toplamak amacıyla piyasaya sürüldüğünü ifade etti; ancak V4’ün nihai sürümünün ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir tarih vermedi. DeepSeek’in, High-Flyer Capital Management tarafından sahiplenildiği ve bu ay The Information tarafından yayımlanan haberlere göre, 20 milyar doları aşan bir değerleme ile fon sağlama hedefinde olduğu belirtildi. Ayrıca, teknoloji devleri Alibaba Grup ve Tencent’in de şirkette hisse almak için görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor.

Son dönemde DeepSeek, Washington ve ABD’li rakipleri tarafından çeşitli uygunsuz ve yasa dışı davranışlarla suçlanarak gündemde kalmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir